Tento ľahký recept na zapečené cestoviny s kuracím mäsom a slaninou je jasnou voľbou na každú letnú grilovačku alebo párty, keď máte niečo priniesť so sebou. Je plný zeleniny, má základ lahodnej smotanovej omáčky a je doplnený chrumkavým syrom.
Čo budeme potrebovať
- 300 g cestovín
- 1 lyžička olivového oleja
- 200 g slaniny (nakrájané na malé kúsky)
- 300 g kúskov kuracích pŕs
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 veľká cibuľa (nakrájaná na kúsky)
- 200 g cukety (nakrájané na malé kúsky)
- 500 ml mlieka
- 30 g kukuričnej múky
- soľ
- mleté čierne korenie
- 100 g syra
Čo budeme potrebovať
- Cestoviny uvarte v hrnci s vriacou vodou podľa návodu na obale.
- Cestoviny vyberte z vody a sceďte asi 2 minúty PRED koncom doby varenia.
- Medzitým na veľkej panvici rozohrejte olivový olej.
- Na 5 minút opekajte slaninu, potom pridajte kura a opekajte ďalších 5 minút.
- Pridajte cibuľu, cesnak a cuketu a varte, kým nezmäkne a kura nie je prepečené.
- Zatiaľ čo sa všetko ostatné varí, dajte kukuričnú múku do hrnčeka a zmiešajte s malým množstvom odmeraného mlieka, kým sa nevytvorí pasta.
- Zvyšné mlieko dajte do hrnca na strednú teplotu.
- Vlejte „kašičku“ z kukuričnej múky a šľahajte asi 5 minút, kým nezhustne.
- Do bielej omáčky pridajte polovicu syra, soľ a korenie a šľahajte, kým nezhustne.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Scedené uvarené cestoviny pridáme k slanine, kuraciemu mäsu a zelenine, omáčke a navrch prisypeme syr.
- Vložíme do rúry asi na 10 minút, kým nezačne bublať.