Jednoduchý, a napriek tomu maximálne chutný. Presne taký je tento šalát, ktorého príprava nezaberie viac ako 20 minút. Vynikajúca chuť ide ruka v ruke s dokonalou chrumkavosťou.
Ingrediencie:
- 240 g čerstvého lososa (2 filety)
- 150 g celozrnných cestovín
- 100 g nasekanej špargle
- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 50 g nasekaného čerstvého špenátu
- 40 g nakrájaného rímskeho šalátu
- 2 paradajky na kocky
- 50 g nasekaných sušených paradajok
- 2 lyžice nakrájané čerstvé bazalky
- Citrónová šťava z 1 chemicky neošetreného citróna
Postup:
- Cestoviny dáme uvariť presne podľa návodu (väčšinou tak na 10 – 12 minút) a 3 minúty predtým, ako sú hotové, pridáme špargľu.
- Lososa dáme na rozpálený gril alebo na plech do rúry a pečieme cca 10 – 12 minút.
- Medzitým dáme všetku zeleninu do veľkej misy, pridáme balzamikový ocot, dijonskú horčicu, extra panenský olivový olej a citrónovú šťavu.
- Cestoviny so špargľou precedíme a pridáme do misy k zelenine.
- Dôkladne premiešame a môžeme podávať.