Cestoviny s omáčkou z cherry paradajok

Cestoviny s omáčkou z cherry paradajok

Len s pár ingredienciami môžete pripraviť lahodnú omáčku na cestoviny a to iba za 10 minút. Užite si túto rýchlu teplú večeru vhodnú aj pre deti.

Ingrediencie

  • 450 g suchých cestovín
  • soľ podľa chuti
  • 4 stredné strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 675 g cherry paradajok
  • 1 šálka čerstvých lístkov bazalky, nahrubo nasekaných
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezán, na podávanie

Postup

  1. Cestoviny dajte do veľkého hrnca, zalejte vodou a pridajte štipku soli.
  2. Za občasného miešania priveďte na prudkom ohni do varu.
  3. Varte, pokiaľ nebudú al dente, asi o 1 minútu menej, než odporúča návod na obale.
  4. Medzitým rozohrejte cesnak a 4 lyžice olivového oleja na panvici na strednom plameni, a restujte za častého miešania, kým cesnak nezmäkne, asi 3 minúty.
  5. Pridajte paradajky a varte za stáleho miešania, kým paradajky nezačnú praskať.
  6. Môžete im pomôcť tým, že na ne pri zmäknutí pritlačíte zadnou stranou varešky.
  7. Pokračujte vo varení, kým nebude omáčka bohatá a krémová, asi ďalších 5 minút.
  8. Vmiešajte bazalku a dochuťte soľou a korením.
  9. Keď sú cestoviny uvarené, sceďte ich a odložte si 1 šálku vody z varenia.
  10. Pridajte cestoviny do omáčky a zvýšte teplotu na stredne vysokú.
  11. Varte za stáleho miešania a podľa potreby pridávajte vodu z cestovín, aby sa konzistencia upravila na pekne krémovú.
  12. Odoberte z ohňa, vmiešajte zvyšné 2 lyžice olivového oleja a nastrúhaný parmezán.
  13. Okamžite servírujte a na stôl pridajte extra parmezán na posypanie.
Cestoviny s paradajkami, bazalkou a syrom servírované v hlbokom tanieri.
www.seriouseats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.