Cestoviny s omáčkou z pečených paprík

Cestoviny s omáčkou z pečených paprík

Ochutnajte luxusnú omáčku z aromatických, sladkých paprík upečených v rúre, pečeného cesnaku, kešu orieškov a šalotky. Prekypuje chuťou vďaka pridaniu čerstvých lístkov bazalky a kvapky citrónovej šťavy.

Ingrediencie

  • 4 červené papriky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 5 strúčikov cesnaku, olúpaných
  • 1 veľká nakrájaná šalotka
  • 1/4 šálky kešu orechov
  • hrsť lístkov bazalky
  • 500 g cestovín
  • 1/2 hrnčeka zeleninového vývaru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C.
  2. Červenú papriku rozkrojte pozdĺžne napoly a odstráňte stonky, semienka a blany.
  3. Položte reznou stranou dole na plech a potrite olivovým olejom.
  4. Pečte v predhriatej rúre 25 minút.
  5. Na plech pridajte celé strúčiky cesnaku, nakrájanú šalotku a kešu oriešky.
  6. Pečte ďalších 10 minút.
  7. Akonáhle sú červené papriky opečené, vyberte plech z rúry a presuňte papriky do misy.
  8. Misu prikryte čistou utierkou a dajte bokom, kým papriky nevychladnú natoľko, aby sa s nimi dalo manipulovať.
  9. Po vychladnutí olúpte šupky a vyhoďte ich.
  10. Do mixéra pridajte opečenú červenú papriku, strúčiky cesnaku, šalotku, kešu oriešky, lístky bazalky, zeleninový vývar a citrónovú šťavu.
  11. Poriadne premixujte, kým vám nevznikne krémová omáčka.
  12. Medzitým priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou.
  13. Pridajte preferované cestoviny a varte podľa návodu na obale.
  14. Sceďte a dajte bokom.
  15. Rozmixovanú omáčku zahrejte v hrnci na strednej teplote.
  16. Zmiešajte s uvarenými cestovinami.
  17. Podávajte teplé.
  18. Posypte vegánskym alebo obyčajným parmezánom a vločkami červeného chilli.
  19. Užite si to!
Cestoviny s paprikovou omáčkou servírované v hlbokom tanieri s kúskom pečiva a vidličkou.
www.pastabased.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.