Cestoviny s paradajkovou omáčkou a kuracím mäsom

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a kuracím mäsom

Tento recept je naozaj jednoduchý a plný lahodných chutí. Kuracie mäso a cestoviny sa spájajú v domácej omáčke z čerstvých paradajok, vďaka čomu sa tento recept na kuracie pomodoro so špagetami stane jedným z najobľúbenejších receptov vo vašej domácnosti.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g kuracích pŕs (nakrájané na kocky)
  2. Lyžička oregana
  3. ½ lyžičky soli
  4. Štipka korenia
  5. Lyžička olivového oleja
  6. 1 kg cherry paradajok
  7. 100 g cibule
  8. 2 strúčiky cesnaku (nakrájaného na tenké plátky)
  9. 50 ml bieleho vína
  10. 2 lyžičky balzamikového octu
  11. 500 g špaget
  12. Hrsť bazalky

Postup

  1. Kuracie kúsky ochutíme oreganom, soľou a korením
  2. V hlbokej panvici si na strednú teplotu rozohrejeme olej
  3. Kurča vhodíme do panvice a za občasného miešania ho restujeme 3-4 minúty
  4. Keď kuracie kúsky zozlatnú dáme ich stranou
  5. Na rovnakej panvici začneme smažiť paradajky, cibuľu a cesnak
  6. Vyprážame, kým zmes nezmäkne
  7. Takto pokračujeme 10-12 minút
  8. Pridáme víno, ocot a kuracie kúsky
  9. Za občasného miešania varíme na strednú teplotu ďalších 15 minút, kým kurča nie je úplne prepečené a paradajková zmes nezmäkne
  10. V medzičase si podľa návodu, v hrnci s vriacou vodou a soľou uvaríme cestoviny
  11. Keď sú cestoviny hotové, scedíme ich a vhodíme ich do paradajkovej omáčky
  12. Špagety v omáčke premiešame, aby sa rovnomerne obalili
  13. Preložíme ich do servírovacej misy a posypeme čerstvou bazalkou
Klasické talianske cestoviny s paradajkovou omáčkou a kuracím mäsom.
Zdroj: eat-this.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.