Cestoviny s pikantnou paradajkovou omáčkou a kuracím mäsom

Cestoviny s pikantnou paradajkovou omáčkou a kuracím mäsom

Tieto cestoviny s pikantným kuracím mäsom pripravíte iba za 30 minút, takže sú skvelou voľbou na jednoduchú večeru počas všedného dňa.

INGREDIENCIA

  • 230 g nevarených cestovín
  • 2 kuracie prsia pozdĺžne rozkrojené napoly
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1/8 lyžičky kajenského korenia alebo viac, podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína alebo kuracieho vývaru
  • 400 g konzervovaných drvených paradajok
  • 1/2 lyžičky drvených vločiek červeného chilli alebo viac, podľa chuti
  • 1 štipka cukru podľa chuti
  • 2 šálky čerstvého baby špenátu
  • 1/4 šálky čerstvej bazalky, nasekané
  • čerstvo nastrúhaný parmezán (voliteľne)

POSTUP

  • Cestoviny uvarte al dente podľa návodu na obale.
  • Kuracie prsia rozkrojte pozdĺžne napoly, aby ste mali 4 tenšie kúsky.
  • Pridajte cesnakový prášok, cibuľový prášok, údenú papriku, kajenské korenie a trochu soli a korenia do malej misky a premiešajte.
  • Každý kus kurčaťa potrite z oboch strán zmesou korenia.
  • Pridajte olivový olej do panvice a nechajte ho niekoľko minút zahrievať na stredne vysokej teplote.
  • Kurča opekajte 5-6 minút z každej strany alebo pokiaľ nie je zlaté a prepečené.
  • Preneste na tanier.
  • Znížte teplotu na strednú.
  • Do rovnakej panvice pridajte cesnak a víno.
  • Nechajte prebublávať asi 30 sekúnd a zoškrabnite všetky hnedé kúsky z dna panvice.
  • Pridajte drvené paradajky a vločky červeného chilli.
  • Nechajte omáčku variť asi 5 minút a občas premiešajte.
  • Medzitým nakrájajte kura na rezančeky.
  • Omáčku dochuťte soľou a korením podľa potreby.
  • Pokiaľ je chuť trochu kyslá, pridajte štipku alebo dve cukru.
  • Do omáčky vmiešajte špenát a bazalku a potom pridajte scedené cestoviny a premiešajte.
  • Môžete tiež pridať pár lyžíc horúcej vody z cestovín na rozriedenie.
  • Cestoviny podávajte s kuraťom as čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Rastoviny s pikantným kuracím mäsom servírované na tanieri s vidličkou.
www.saltandlavender.com

Vyskúšajte aj naše lahodné recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.