Tieto cestoviny s pikantným kuracím mäsom pripravíte iba za 30 minút, takže sú skvelou voľbou na jednoduchú večeru počas všedného dňa.
INGREDIENCIA
- 230 g nevarených cestovín
- 2 kuracie prsia pozdĺžne rozkrojené napoly
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička údené papriky
- 1/8 lyžičky kajenského korenia alebo viac, podľa chuti
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1/2 šálky suchého bieleho vína alebo kuracieho vývaru
- 400 g konzervovaných drvených paradajok
- 1/2 lyžičky drvených vločiek červeného chilli alebo viac, podľa chuti
- 1 štipka cukru podľa chuti
- 2 šálky čerstvého baby špenátu
- 1/4 šálky čerstvej bazalky, nasekané
- čerstvo nastrúhaný parmezán (voliteľne)
POSTUP
- Cestoviny uvarte al dente podľa návodu na obale.
- Kuracie prsia rozkrojte pozdĺžne napoly, aby ste mali 4 tenšie kúsky.
- Pridajte cesnakový prášok, cibuľový prášok, údenú papriku, kajenské korenie a trochu soli a korenia do malej misky a premiešajte.
- Každý kus kurčaťa potrite z oboch strán zmesou korenia.
- Pridajte olivový olej do panvice a nechajte ho niekoľko minút zahrievať na stredne vysokej teplote.
- Kurča opekajte 5-6 minút z každej strany alebo pokiaľ nie je zlaté a prepečené.
- Preneste na tanier.
- Znížte teplotu na strednú.
- Do rovnakej panvice pridajte cesnak a víno.
- Nechajte prebublávať asi 30 sekúnd a zoškrabnite všetky hnedé kúsky z dna panvice.
- Pridajte drvené paradajky a vločky červeného chilli.
- Nechajte omáčku variť asi 5 minút a občas premiešajte.
- Medzitým nakrájajte kura na rezančeky.
- Omáčku dochuťte soľou a korením podľa potreby.
- Pokiaľ je chuť trochu kyslá, pridajte štipku alebo dve cukru.
- Do omáčky vmiešajte špenát a bazalku a potom pridajte scedené cestoviny a premiešajte.
- Môžete tiež pridať pár lyžíc horúcej vody z cestovín na rozriedenie.
- Cestoviny podávajte s kuraťom as čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Vyskúšajte aj naše lahodné recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou!