Tento recept na cestoviny s tuniakom z konzervy je rýchly, zdravý a veľmi chutný. Perfektné, ak práve doma nemáte veľa ingrediencií a chcete vykúzliť skvelú večeru.
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 veľké drvené strúčiky cesnaku
- 1 plechovka drveného tuniaka v oleji
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- soľ a korenie podľa chuti
- 100 g nevarených cestovín
Postup
- Uvarte v osolenej vode cestoviny al dente podľa návodu na obale.
- Zatiaľ čo sa varí, pripravte si zvyšné ingrediencie.
- Keď sú cestoviny takmer hotové, nalejte do malej panvice olej a rozpáľte na strednom plameni.
- Pridajte cesnak a restujte ho 30 sekúnd.
- Zmiešajte cesnak s tuniakom, citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
- Akonáhle sú cestoviny hotové, pridajte do omáčky trochu vody z cestovín (pár lyžíc) a potom cestoviny sceďte a premiešajte s omáčkou.
- Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Voliteľne: podávajte cestoviny s čerstvo strúhaným parmezánom a citrónovou kôrou.