Cestoviny s tuniakom

Cestoviny s tuniakom

Tento recept na cestoviny s tuniakom z konzervy je rýchly, zdravý a veľmi chutný. Perfektné, ak práve doma nemáte veľa ingrediencií a chcete vykúzliť skvelú večeru.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké drvené strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka drveného tuniaka v oleji
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 100 g nevarených cestovín

Postup

  1. Uvarte v osolenej vode cestoviny al dente podľa návodu na obale.
  2. Zatiaľ čo sa varí, pripravte si zvyšné ingrediencie.
  3. Keď sú cestoviny takmer hotové, nalejte do malej panvice olej a rozpáľte na strednom plameni.
  4. Pridajte cesnak a restujte ho 30 sekúnd.
  5. Zmiešajte cesnak s tuniakom, citrónovou šťavou a petržlenovou vňaťou.
  6. Akonáhle sú cestoviny hotové, pridajte do omáčky trochu vody z cestovín (pár lyžíc) a potom cestoviny sceďte a premiešajte s omáčkou.
  7. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  8. Voliteľne: podávajte cestoviny s čerstvo strúhaným parmezánom a citrónovou kôrou.
Špagety s tuniakom a syrom na tanieri
www.saltandlavender.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.