Zakončite svoj deň vynikajúcou miskou plnou cestovín s orestovanými šampiňónmi a mletým bravčovým mäsom v bohatej paradajkovo-syrovej omáčke. Lahôdka!
Čo budete potrebovať
- 11 g kuracieho bujónu
- 50g smotanového syra, zmäkčeného
- 200 g cestovín tortiglioni
- 80 g šampiňónov
- 32 g paradajkového pretlaku
- 5 g bazalky
- 250 g mletého bravčového mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 40 g syra čedaru
- olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Dajte variť vodu v kanvici.
- Rozpáľte veľkú širokú panvicu (najlepšie nepriľnavú) na vysokom plameni s kvapkou olivového oleja.
- Na rozpálený olej pridajte nakrájané šampiňóny a štipku soli.
- Restujte 3-4 minúty za občasného miešania, kým šampiňóny nezezlátnu.
- Zatiaľ čo sa šampiňóny varí, pridajte tortiglioni do hrnca s prevarenou vodou s veľkou štipkou soli a priveďte do varu na vysokom plameni.
- Tortiglioni varte 10-12 minút.
- Uvarené cestoviny sceďte a ponechajte si veľkú šálku vody z varenia cestovín.
- Dajte variť ďalšiu vodu v kanvici.
- Akonáhle šampiňóny zozlatnú, znížte plameň na stredne vysoký a pridajte mleté bravčové mäso.
- Restujte 3–4 minúty, alebo kým nezhnedne, počas toho ho vareškou lámte na menšie kúsky.
- Medzitým si olúpte a nakrájajte najemno cesnak.
- Kurací bujón a paradajkový pretlak rozpustite v 300 ml prevarenej vody.
- Akonáhle je bravčové mäso opečené, pridajte nasekaný cesnak a restujte 30 sekúnd.
- Pridajte paradajkový vývar a varte 4–5 minút alebo kým omáčka nezhustne na konzistenciu ragú
- Zatiaľ čo ragú hustne, nastrúhajte čedar.
- Bazalku nakrájajte najemno vrátane stoniek
- Akonáhle ragú zhustne, pridajte smotanový syr.
- Scedené tortiglioni pridajte do panvice so štipkou škrobovej vody a dochuťte soľou a korením.
- Premiešajte.
- Pokiaľ sa vám omáčka zdá trochu suchá, pridajte ešte trochu škrobovej vody.
- Cestoviny so šampiňónmi a mäsom podávajte posypané strúhaným syrom a nasekanou bazalkou.
- Okoreňte mletým čiernym korením a servírujte.
A čo také recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou ? Neváhajte, sú delikátne!