Cestoviny so šampiňónmi a mletým mäsom v paradajkovo-syrovej omáčke

Cestoviny so šampiňónmi a mletým mäsom v paradajkovo-syrovej omáčke

Zakončite svoj deň vynikajúcou miskou plnou cestovín s orestovanými šampiňónmi a mletým bravčovým mäsom v bohatej paradajkovo-syrovej omáčke. Lahôdka!

Čo budete potrebovať

  • 11 g kuracieho bujónu
  • 50g smotanového syra, zmäkčeného
  • 200 g cestovín tortiglioni
  • 80 g šampiňónov
  • 32 g paradajkového pretlaku
  • 5 g bazalky
  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 40 g syra čedaru
  • olivový olej
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Dajte variť vodu v kanvici.
  • Rozpáľte veľkú širokú panvicu (najlepšie nepriľnavú) na vysokom plameni s kvapkou olivového oleja.
  • Na rozpálený olej pridajte nakrájané šampiňóny a štipku soli.
  • Restujte 3-4 minúty za občasného miešania, kým šampiňóny nezezlátnu.
  • Zatiaľ čo sa šampiňóny varí, pridajte tortiglioni do hrnca s prevarenou vodou s veľkou štipkou soli a priveďte do varu na vysokom plameni.
  • Tortiglioni varte 10-12 minút.
  • Uvarené cestoviny sceďte a ponechajte si veľkú šálku vody z varenia cestovín.
  • Dajte variť ďalšiu vodu v kanvici.
  • Akonáhle šampiňóny zozlatnú, znížte plameň na stredne vysoký a pridajte mleté ​​bravčové mäso.
  • Restujte 3–4 minúty, alebo kým nezhnedne, počas toho ho vareškou lámte na menšie kúsky.
  • Medzitým si olúpte a nakrájajte najemno cesnak.
  • Kurací bujón a paradajkový pretlak rozpustite v 300 ml prevarenej vody.
  • Akonáhle je bravčové mäso opečené, pridajte nasekaný cesnak a restujte 30 sekúnd.
  • Pridajte paradajkový vývar a varte 4–5 minút alebo kým omáčka nezhustne na konzistenciu ragú
  • Zatiaľ čo ragú hustne, nastrúhajte čedar.
  • Bazalku nakrájajte najemno vrátane stoniek
  • Akonáhle ragú zhustne, pridajte smotanový syr.
  • Scedené tortiglioni pridajte do panvice so štipkou škrobovej vody a dochuťte soľou a korením.
  • Premiešajte.
  • Pokiaľ sa vám omáčka zdá trochu suchá, pridajte ešte trochu škrobovej vody.
  • Cestoviny so šampiňónmi a mäsom podávajte posypané strúhaným syrom a nasekanou bazalkou.
  • Okoreňte mletým čiernym korením a servírujte.
Cestoviny s orestovanými šampiňónmi a mletým bravčovým mäsom v bohatej paradajkovo-syrovej omáčke na tanieri s vidličkou.
www.gousto.co.uk

A čo také recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou ? Neváhajte, sú delikátne!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.