Pripravte si tieto ľahké cestoviny s kúskami kuracieho mäsa a šampiňónmi. Zaručene sa stane hitom vašej kuchyne a to nielen vďaka svojej jednoduchosti, ale aj vďaka úžasnej chuti.
Čo budete potrebovať
- 500 g cestovín (rotini alebo farfalle)
- 700 g kuracích pŕs alebo stehien, nakrájaných na 4 cm kúsky
- 1 lyžička sladkej papriky
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice rastlinného oleja, v prípade potreby viac
- 1 šálka nakrájanej cibule
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 450 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 šálka smotany
- kôra a šťava z 1 citróna
- soľ a korenie na dochutenie
- 1 šálka nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 šálka strúhaného parmezánu
Postup
- Cestoviny varte podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú al dente.
- Sceďte a dajte bokom.
- Kuracie kúsky okoreňte paprikou, soľou a čiernym korením.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
- Pridajte mäso a opekajte ho zo všetkých strán dozlatista, asi 3-4 minúty z každej strany.
- Vyberte mäso z panvice.
- Pokiaľ v panvici nezostal žiadny olej, trochu pridajte.
- Potom pridajte cibuľu a 2 lyžice kuracieho vývaru a za stáleho miešania varte a zoškrabujte kúsky z dna panvice.
- Akonáhle je cibuľa mäkká, pridajte šampiňóny a za častého miešania restujte, kým nepustia šťavu a nie sú mäkké.
- Vmiešajte nasekaný cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
- Pridajte mäso späť do panvice, zalejte zvyšným kuracím vývarom a smotanou a priveďte zmes do varu.
- Nechajte variť 7-10 minút alebo kým omáčka mierne nezhustne.
- Do panvice pridajte uvarené cestoviny a jemne premiešajte.
- Varte na strednom plameni 3-5 minút.
- Do cestovín vmiešajte citrónovú kôru, citrónovú šťavu a nasekanú petržlenovú vňať a dochuťte soľou a korením.
- Nalejte cestoviny do misiek a podávajte ich so strúhaným parmezánom a ďalšou petržlenovou vňaťou.
- Dobrú chuť!