Tento recept je vhodný nielen ako rýchla a chutná večera. Pokrm je ľahučký a, vďaka čerstvým bylinkám, špenátu a orieškom, tiež výživný.
Ingrediencie
- 500 g špaget (1 balenie)
- 1 šálka sušených paradajok v oleji (nasekaných nadrobno)
- 1 polievková lyžica sušeného cesnaku
- 230 g baby špenátu
- ½ šálky čerstvej bazalky (nakrájané)
- ⅓ šálky parmezánu (nastrúhaného)
- ¼ šálky píniových orieškov
- soľ
- korenie
Postup
- Dajte variť špagety podľa návodu na balenie. Varte ale iba polovicu odporúčanej doby!
- Na rozohriatu panvicu nalejte olej zo sušených paradajok (v prípade potreby doplňte klasickým olivovým olejom) a pridajte cesnak. Restujte 30 sekúnd a stále miešajte, aby cesnak nezhorkol.
- Do panvice pridajte špenát a sušené paradajky. Restujte, kým špenát nezačne vädnúť (potrvá to asi 2 minúty).
- Pridajte predvarené špagety a, v prípade potreby, prilejte trochu vody.
- Dochuťte soľou, čiernym korením a všetko poriadne zamiešajte.
- Varte cca 3 minúty, pokiaľ nie sú špagety hotové. Odstráňte z tepla a prisypte bazalku s parmezánom. Nejaký parmezán si nechajte bokom na záverečné zdobenie.
- Každú porciu následne posypte píniovými orieškami a zvyškom parmezánu.
- Špagety so sušenými paradajkami a špenátom môžete ihneď podávať. Dobrú chuť!
Vyskúšajte niektorý z našich receptov na slané pečivo .