Cestoviny so sušenými paradajkami

Cestoviny so sušenými paradajkami

Tento recept je vhodný nielen ako rýchla a chutná večera. Pokrm je ľahučký a, vďaka čerstvým bylinkám, špenátu a orieškom, tiež výživný.

Ingrediencie

  • 500 g špaget (1 balenie)
  • 1 šálka sušených paradajok v oleji (nasekaných nadrobno)
  • 1 polievková lyžica sušeného cesnaku
  • 230 g baby špenátu
  • ½ šálky čerstvej bazalky (nakrájané)
  • ⅓ šálky parmezánu (nastrúhaného)
  • ¼ šálky píniových orieškov
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Dajte variť špagety podľa návodu na balenie. Varte ale iba polovicu odporúčanej doby!
  • Na rozohriatu panvicu nalejte olej zo sušených paradajok (v prípade potreby doplňte klasickým olivovým olejom) a pridajte cesnak. Restujte 30 sekúnd a stále miešajte, aby cesnak nezhorkol.
  • Do panvice pridajte špenát a sušené paradajky. Restujte, kým špenát nezačne vädnúť (potrvá to asi 2 minúty).
  • Pridajte predvarené špagety a, v prípade potreby, prilejte trochu vody.
  • Dochuťte soľou, čiernym korením a všetko poriadne zamiešajte.
  • Varte cca 3 minúty, pokiaľ nie sú špagety hotové. Odstráňte z tepla a prisypte bazalku s parmezánom. Nejaký parmezán si nechajte bokom na záverečné zdobenie.
  • Každú porciu následne posypte píniovými orieškami a zvyškom parmezánu.
  • Špagety so sušenými paradajkami a špenátom môžete ihneď podávať. Dobrú chuť!

Špagety so sušenými paradajkami, špenátom, orieškami a parmezánom.
zdroj: cookingclassy.com

Vyskúšajte niektorý z našich receptov na slané pečivo .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.