Cestoviny zapečené s kuraťom a špenátom

Cestoviny zapečené s kuraťom a špenátom

Tento recept na zapečené cestoviny s kuracím mäsom a špenátom sa taliansky nazýva „pasta al forno“ a jeho dominantou je tekutá a mazľavý syr. Je to perfektná večera z jednej zapekacej misy pre príjemný večer a rýchle pohostenie. Alebo ich nezapekajte a pripravte si špenátové cestoviny , je tak.

Čo budeme potrebovať

  • 450 g špenátu
  • 225 g krátkych cestovín (penne)
  • 300 ml hustej smotany
  • 1 lyžica nasekaného cesnaku
  • ½ lyžičky soli
  • mleté čierne korenie
  • 140 g vareného kurčaťa
  • 55 g strúhaného parmezánu
  • 45 g strúhaného syra
  • 30 g masla

Postup

  • Rúru rozohrejte na 200 stupňov.
  • Priveďte do varu veľký hrniec s 1 lyžicou soli.
  • Špenát vhoďte do vody a varte 1 minútu. Vyberte, sceďte a vytlačte z neho prebytočnú vodu.
  • Nakrájajte špenát.
  • Cestoviny si uvarte.
  • Vo veľkej mise zmiešajte smotanu, cesnak, soľ, korenie, kuracie mäso, špenát a syry. Pridáme scedené cestoviny a premiešame.
  • Potrite maslom zapekaciu misu.
  • Pridajte do nej cestovinovú zmes.
  • Pečte asi 12 minút, kým syrovo-smotanová zmes nezačne bublať a okraje cestovín nezačnú hnednúť.
  • Pred podávaním nechajte vychladnúť na 10 minút.
Najlepšia kombinácia cestovín, mäsa a špenátu.
Zdroj: ambitiouskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.