Tento recept na zapečené cestoviny s kuracím mäsom a špenátom sa taliansky nazýva „pasta al forno“ a jeho dominantou je tekutá a mazľavý syr. Je to perfektná večera z jednej zapekacej misy pre príjemný večer a rýchle pohostenie. Alebo ich nezapekajte a pripravte si špenátové cestoviny , je tak.
Čo budeme potrebovať
- 450 g špenátu
- 225 g krátkych cestovín (penne)
- 300 ml hustej smotany
- 1 lyžica nasekaného cesnaku
- ½ lyžičky soli
- mleté čierne korenie
- 140 g vareného kurčaťa
- 55 g strúhaného parmezánu
- 45 g strúhaného syra
- 30 g masla
Postup
- Rúru rozohrejte na 200 stupňov.
- Priveďte do varu veľký hrniec s 1 lyžicou soli.
- Špenát vhoďte do vody a varte 1 minútu. Vyberte, sceďte a vytlačte z neho prebytočnú vodu.
- Nakrájajte špenát.
- Cestoviny si uvarte.
- Vo veľkej mise zmiešajte smotanu, cesnak, soľ, korenie, kuracie mäso, špenát a syry. Pridáme scedené cestoviny a premiešame.
- Potrite maslom zapekaciu misu.
- Pridajte do nej cestovinovú zmes.
- Pečte asi 12 minút, kým syrovo-smotanová zmes nezačne bublať a okraje cestovín nezačnú hnednúť.
- Pred podávaním nechajte vychladnúť na 10 minút.