Cestoviny zapečené so špenátom a fetou

Cestoviny zapečené so špenátom a fetou

Vyskúšajte tento netradičný recept na cestoviny zapečené s gréckym syrom feta. Pokiaľ nemáte po ruke fetu, stačí použiť balkánsky syr.

Ingrediencie

  • 300g cestovín
  • 200g syra feta alebo balkánskeho syra
  • 250ml smotany na šľahanie (33%)
  • 1 balenie čerstvého špenátu
  • 1 lyžica horčice
  • Štipka nasekanej petržlenovej vňate
  • Soľ, korenie
  • Maslo

Postup

  • Najprv uvarte podľa návodu cestoviny v osolenej vode.
  • Do misy postrúhajte fetu, pridajte horčicu, nasekaný špenát, nasekanú petržlenovú vňať a zalejte smotanou.
  • Podľa chuti osoľte, okoreňte a všetko riadne zamiešajte.
  • Uvarené cestoviny zmiešajte so smotanovo-špenátovou zmesou a dajte do zapekacej misy vymastenej maslom.
  • Navrch môžete dať ešte trochu nastrúhaného syra feta a dajte zapiecť cca na 15 minút pri 180 °C.
  • Po upečení ihneď podávajte.
Zapečené cestoviny so špenátom na grécky štýl.
Zdroj: the-girl-who-ate-everything.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.