Vyskúšajte tento netradičný recept na cestoviny zapečené s gréckym syrom feta. Pokiaľ nemáte po ruke fetu, stačí použiť balkánsky syr.
Ingrediencie
- 300g cestovín
- 200g syra feta alebo balkánskeho syra
- 250ml smotany na šľahanie (33%)
- 1 balenie čerstvého špenátu
- 1 lyžica horčice
- Štipka nasekanej petržlenovej vňate
- Soľ, korenie
- Maslo
Postup
- Najprv uvarte podľa návodu cestoviny v osolenej vode.
- Do misy postrúhajte fetu, pridajte horčicu, nasekaný špenát, nasekanú petržlenovú vňať a zalejte smotanou.
- Podľa chuti osoľte, okoreňte a všetko riadne zamiešajte.
- Uvarené cestoviny zmiešajte so smotanovo-špenátovou zmesou a dajte do zapekacej misy vymastenej maslom.
- Navrch môžete dať ešte trochu nastrúhaného syra feta a dajte zapiecť cca na 15 minút pri 180 °C.
- Po upečení ihneď podávajte.