Čevabčiči s domácim ajvarom

Čevabčiči s domácim ajvarom

Týmto receptom budete musieť začať deň vopred, aby ste zaistili, že mleté mäso absorbuje všetky chute cesnaku a sladkej papriky. Najlepšie je mäsové šišky servírovať so sladkou omáčkou z baklažánu a paprík, kyslou smotanou, citrónom a opečeným chlebom.

Čo budeme potrebovať

  1. 300 gramov mletého bravčového mäsa
  2. 700 gramov mletého hovädzieho mäsa
  3. Cibuľa (jemne nakrájaná)
  4. 3 strúčiky cesnaku (prelisované)
  5. Lyžička jedlej sódy
  6. 2 lyžičky sladkej papriky
  7. 200 ml perlivej minerálnej vody
  8. Vajcia (ľahko rozšľahané)
  9. 2 lyžice olivového oleja
  10. Kyslá smotana
  11. Plátky citróna
  12. Chlieb
  13. Domáci ajvar (vyberte si z receptov uvedených vyššie)

Postup

  1. Rukami zmiešame v miske bravčové a hovädzie mäso, cibuľu, cesnak, sódu, papriku, lyžičku soli a korenia
  2. Zapracovávame, kým sa všetko dobre nespojí
  3. Postupne vmiešavame minerálnu vodu a vajcia, pokiaľ zmes nemá konzistenciu ako pasta
  4. Zo zmesi vytvarujeme šišky s dĺžkou 10 cm a šírkou 2 cm
  5. Vyskladáme ich na plech plech vyložený papierom na pečenie a prikryjeme ich potravinárskou fóliou a necháme cez noc v chlade
  6. Čevabčiči vyberieme z chladničky 20 minút pred varením
  7. Rozpálime si veľkú panvicu na strednú teplotu
  8. Mäsové šišky potrieme olejom
  9. Vložíme na panvicu a pečieme asi 10 minút zo všetkých strán, kým nezhnednú a neprepečú sa
  10. Podávame s ajvarom, kyslou smotanou, kolieskami citróna a chlebom

Pre ešte zdravšiu verziu nahraďte mäsové čevabčiči šošovkovými a pochutnajte si na tomto pokrme s ajvarom ešte viac. Načerpajte u nás inšpiráciu na najlepšie šošovkové placky a vykúzlite si tradičný srbský pokrm trochu netradične.

Mäsové šišky naplnené v chlebe a poliate domácou paprikovou omáčkou.
Zdroj: philosokitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.