Tento famózny dezert získal takú obľubu, že je improvizovaný do mnohých podôb.
Máte svoj overený recept na cheesecake alebo sa radi inšpirujete?
Ak ste ho ešte nikdy nepiekli, určite si prečítajte, ako na to.
Vyzerá síce jednoducho, ale zdanie klame.
Poradíme vám, ako urobiť náramný cheesecake v pečenom aj nepečenom variante.
Naše recepty
K dokonalému súste tohto dezertu sa zaiste hodí aj šálka výbornej kávy. Pokiaľ stále zvažujete kúpu plne automatického kávovaru , poradíme vám.
Ako pripraviť cheesecake naozaj dobre?
V pečení cheesecaku nás čaká hneď niekoľko úskalí. Kto už tento dezert robil, možno na niektoré z nich narazil. Nie je to totiž nič pre nedočkavcov, zhonom sa môže totiž len pokaziť. Čo je na tom vlastne také zložité? Prvým bodom je zlý proces v príprave krému.
Každá ingrediencie by sa mala pridávať zvlášť a skutočne pomaly zašľahávať. Pokojne využite aj svoje ruky, neurobíte si v ceste iba bublín. Pred pečením je ešte ideálnou formou párkrát buchnúť o pracovnú plochu, aby ešte onen prebytočný vzduch vyšiel von.
Ďalším bodom je vysušený krém. To nemá rád skoro nikto. Správna konzistencia náplne uprostred cheesecaku po upečení zostáva rôsolovitá (stačí zatriasť, a spoznáte). Ako teda vysušeniu alebo prepečeniu predísť? Pečte vo vodnom kúpeli. Formu obaľte do alobalu a ponorte do inej nádoby s vodou.
Nasledujúcou chybou sú teplotné šoky, ktoré cheesecake utrpia, čo vo výsledku spôsobí jeho popraskanie. Na to si dávajte tiež pozor, musí chladnúť skutočne pomaly.
Pozrite sa aj na ďalšie recepty na tvarohové rezy alebo nepečené dezerty .