Recepty na poháre plné cheesecaku! Vyskúšajte všetky naše recepty a zvoľte si svojho obľúbenca

Vyzerajú krásne a chutia ešte lepšie!

Pripravte sa naše recepty na cheesecake do pohára.

A či neviete, či je lepšie použiť smotanový syr alebo mascarpone?

Túto dilemu vám pomôžeme rozlúsknuť na konci článku.

Mascarpone vs. smotanový syr

Je lepšie do cheesecaku pridávať smotanový syr alebo mascarpone? Poďte sa s nami pozrieť na základné rozdiely a či je možné ich v receptoch zamieňať.

Mascarpone vs. smotanový syr: Aký je rozdiel?

Mascarpone a smotanový syr sú biele, mäkké syry s jemnou chuťou, ale sú medzi nimi rozdiely.

Chuť: Mascarpone má jemne sladkastú, takmer orechovú chuť so sviežim maslovým charakterom. Mascarpone je menej pikantný ako porovnateľné syry, ako je ricotta a klasický smotanový syr. Smotanový syr je pevnejší a chuťovo výraznejší ako jeho taliansky náprotivok.

Textúra: Smotanový syr má hladkú textúru, ktorá je mäkká a ľahko sa rozotiera. Mascarpone má mazľavejšiu zamatovú textúru a zanecháva bohatý pocit v ústach.

Obsah tuku: Smotanový syr vyrobený z hustej smotany a plnotučného mlieka má obsah tuku päťdesiatpäť percent. Mascarpone sa vyrába z maslového tuku a má vyšší obsah tuku, až sedemdesiatpäť percent tuku.

Môže sa mascarpone a smotanový syr zamieňať v receptoch?

Mnoho receptov vyžaduje kombináciu smotanového syra a mascarpone, takže v závislosti od použitia môže byť smotanový syr dobrou náhradou, najmä v pečive. Môžete tiež pridať lyžicu kyslej smotany alebo smotany na šľahanie, aby ste napodobnili vzdušnú, rozplývavú konzistenciu mascarpone v pokrmoch, ako je rizoto alebo polievka.

Ak chcete použiť mascarpone miesto smotanového syra v cheesecaku, pridajte trochu citrónovej šťavy, aby mal cheesecake charakteristickú kyslosť. Použitie mascarpone môže vytvoriť chuťovo príjemnejší tvarohový koláč. Náhradu mascarpone môžete vyrobiť aj zmiešaním smotanového syra s hustou smotanou na šľahanie a kyslou smotanou.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.