Cheesecake Red Velvet

Cheesecake Red Velvet

Jemná krémová tvarohová torta s červeným zamatom pripraví vašim chuťovým pohárikom skutočnú slasť. Inšpirujte sa!

Ingrediencie na cheesecake

  • 450 g tvarohu vo vaničke
  • 90 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • štipka soli
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 ks vajec izbovej teploty

Ingrediencie na korpus Red Velvet

  • 270 g hladkej múky
  • 110 g zmäknutého masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • 2 ks vajec
  • 3 lyžice kakaového prášku + lyžice navyše
  • 6 lyžíc potravinárskeho červeného farbiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 240 ml cmar
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžica bieleho octu
  • štipka soli

Ingrediencie na tvarohový krém

  • 220 g zmäknutého masla
  • 450 g práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 450 g tvarohu vo vaničke

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. Tortovú formu vyložte papierom na pečenie.
  • V mise mixéra vyšľahajte tvaroh s cukrom, múkou a soľou do krémovej konzistencie. Potom prilejte smotanu, vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa nespoja.
  • Zašľahajte jedno vajce po druhom. Vzniknutú zmes nalejte do pripravenej formy a pečte 40-55 minút. Potom nechajte aspoň hodinu chladnúť na mriežke.
  • Medzitým si pripravíte základ na Red Velvet. Nechajte rúru predhriatu a vymažte si dve tortové formy a vysypte múkou.
  • Vyšľahajte maslo s cukrom do nadýchanej konzistencie. Potom pridávajte jedno vajce po druhom a šľahajte na maximum.
  • V inej mise zmiešajte kakao, vanilkový extrakt a červené farbivo do hustej pasty. Potom zmes pridajte do maslovej zmesi a miešajte, aby sa všetko riadne spojilo.
  • Znížte rýchlosť mixéra na minimum a pomaly pridávajte polovicu cmaru s polovicou múky. Potom pridajte zvyšné cmar aj múku a šľahajte na maximum do hladka.
  • Opäť znížte rýchlosť mixéra a pridajte soľ, sódu a ocot. Zapnite na vysokú rýchlosť a šľahajte pár minút do hladka.
  • Cesto rovnomerne rozdeľte do dvoch tortových foriem a pečte asi 30 minút, alebo pokiaľ špajľa nevyjde po zapichnutí čistá. Nechajte 10 minút chladiť a potom vyberte z foriem a nechajte na chladiacej mriežke úplne vychladnúť.
  • Pripravte si polevu tak, že v elektrickom šľahači ušľaháte maslo s práškovým cukrom, vanilkou a štipkou soli do hladka. Zvýšte rýchlosť a po jednom pridávajte tvarohy. Miešajte ďalšie 2 minúty, aby sa všetko spojilo.
  • Môžete zostaviť tortu. V prípade potreby zrežte vršky korpusov a odrezky si schovajte na ozdobenie nakonci.
  • Na servírovací tanier položte prvú vrstvu korpusu Red Velvetu. Na túto vrstvu položte cheesecake a navrch druhú vrstvu Red Velvet korpusu.
  • Tortu na vrchu aj na bokoch potrite pripravenou polevou a nakoniec navrchu rozdrobte pripravené odrezky z korpusu. Dajte stuhnúť do chladničky a podávajte.
Cheesecake s tortou Red Velvet.
Zdroj: browneyedbaker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.