Jemná krémová tvarohová torta s červeným zamatom pripraví vašim chuťovým pohárikom skutočnú slasť. Inšpirujte sa!
Ingrediencie na cheesecake
- 450 g tvarohu vo vaničke
- 90 g kryštálového cukru
- 1 lyžica hladkej múky
- štipka soli
- 60 ml smotany na šľahanie
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 2 ks vajec izbovej teploty
Ingrediencie na korpus Red Velvet
- 270 g hladkej múky
- 110 g zmäknutého masla
- 200 g kryštálového cukru
- 2 ks vajec
- 3 lyžice kakaového prášku + lyžice navyše
- 6 lyžíc potravinárskeho červeného farbiva
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 240 ml cmar
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžica bieleho octu
- štipka soli
Ingrediencie na tvarohový krém
- 220 g zmäknutého masla
- 450 g práškového cukru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- štipka soli
- 450 g tvarohu vo vaničke
Postup
- Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. Tortovú formu vyložte papierom na pečenie.
- V mise mixéra vyšľahajte tvaroh s cukrom, múkou a soľou do krémovej konzistencie. Potom prilejte smotanu, vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa nespoja.
- Zašľahajte jedno vajce po druhom. Vzniknutú zmes nalejte do pripravenej formy a pečte 40-55 minút. Potom nechajte aspoň hodinu chladnúť na mriežke.
- Medzitým si pripravíte základ na Red Velvet. Nechajte rúru predhriatu a vymažte si dve tortové formy a vysypte múkou.
- Vyšľahajte maslo s cukrom do nadýchanej konzistencie. Potom pridávajte jedno vajce po druhom a šľahajte na maximum.
- V inej mise zmiešajte kakao, vanilkový extrakt a červené farbivo do hustej pasty. Potom zmes pridajte do maslovej zmesi a miešajte, aby sa všetko riadne spojilo.
- Znížte rýchlosť mixéra na minimum a pomaly pridávajte polovicu cmaru s polovicou múky. Potom pridajte zvyšné cmar aj múku a šľahajte na maximum do hladka.
- Opäť znížte rýchlosť mixéra a pridajte soľ, sódu a ocot. Zapnite na vysokú rýchlosť a šľahajte pár minút do hladka.
- Cesto rovnomerne rozdeľte do dvoch tortových foriem a pečte asi 30 minút, alebo pokiaľ špajľa nevyjde po zapichnutí čistá. Nechajte 10 minút chladiť a potom vyberte z foriem a nechajte na chladiacej mriežke úplne vychladnúť.
- Pripravte si polevu tak, že v elektrickom šľahači ušľaháte maslo s práškovým cukrom, vanilkou a štipkou soli do hladka. Zvýšte rýchlosť a po jednom pridávajte tvarohy. Miešajte ďalšie 2 minúty, aby sa všetko spojilo.
- Môžete zostaviť tortu. V prípade potreby zrežte vršky korpusov a odrezky si schovajte na ozdobenie nakonci.
- Na servírovací tanier položte prvú vrstvu korpusu Red Velvetu. Na túto vrstvu položte cheesecake a navrch druhú vrstvu Red Velvet korpusu.
- Tortu na vrchu aj na bokoch potrite pripravenou polevou a nakoniec navrchu rozdrobte pripravené odrezky z korpusu. Dajte stuhnúť do chladničky a podávajte.