Cheesecake s brusnicovo-malinovým kompótom

Cheesecake s brusnicovo-malinovým kompótom

Aj táto verzia citrónového cheesecaku vás nadchne! Pripravte ju svojim hosťom ako dezert ku káve a uvidíte, že budú nadšení.

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 16 BeBe sušienok
  • 4 lyžice rozpusteného masla

Na náplň:

  • 680 g syra Philadelphia
  • 3 vajcia
  • 1 šálka cukru
  • 1/4 šálky citrónovej šťavy
  • kôra z 1 citróna

Na kompót:

  • ½ šálky pomarančovej šťavy
  • ½ šálky cukru
  • 170 g čerstvých brusníc
  • 1 šálka čerstvých malín

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Tortovú formu s priemerom 23 cm vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
  • Rozdrvte sušienky v kuchynskom robote, aby ste vytvorili omrvinky.
  • Pridajte rozpustené maslo a pulzujte, kým sa zmes nespojí.
  • Rovnomerne zatlačte na dno a strany pripravenej formy.
  • Korpus pečte 10 minút.
  • Vyberte a nechajte vychladnúť.
  • Šľahajte smotanový syr, kým nebude nadýchaný.
  • Pridajte cukor a potom šľahajte do hladka.
  • Pridajte 1 vajce a šľahajte 30 sekúnd.
  • Opakujte so zvyšnými 2 vajcami.
  • Vmiešajte citrónovú šťavu a kôru.
  • Náplň nalejte na pripravený korpus.
  • Pečte cca 45 minút.
  • Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu na chladiacej mriežke, potom formu prikryte a dajte cez noc do chladničky.
  • Zmiešajte pomarančovú šťavu a cukor v strednom hrnci na strednom plameni za občasného miešania.
  • Po 5 minútach pridajte brusnice a za občasného miešania priveďte do varu.
  • Akonáhle sa zmes varí, pridajte maliny a znížte teplotu na minimum.
  • Varte 10-15 minút.
  • Dajte vychladiť do chladničky.
  • Nalejte na vychladnutý cheesecake a podávajte.
Cheesecake z citróna s ovocným kompótom na tanieri.
www.lemonandmocha.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.