Cheesecake s červenými ríbezľami

Cheesecake s červenými ríbezľami

Tento ríbezľový cheesecake je úplná lahôdka, ktorú bude milovať celá vaša rodina! Je to perfektný dezert aj luxusné pohostenie pre vašich hostí.

Ingrediencie

Na korpus:

  • 250 g sušienok amaretti plus 2 sušienky Digestive a jemná kôra z polovice malého pomaranča
  • 75 g masla
  • 1 lyžica zlatého trstinového sirupu

Na náplň:

  • 50 g masla
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 500 g krémového syra
  • 125 g mascarpone
  • 450 g červených ríbezlí
  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Sušienky rozmixujte v kuchynskom robote alebo ich vložte do plastového vrecka a rozdrvte valčekom na hrubú posýpku.
  2. Rozpustite maslo a potom vmiešajte zlatý trstinový sirup.
  3. Vmiešajte maslo do mrveničky, aby vznikla tvárna pasta.
  4. Natlačte drobivú pastu do 22 cm tortovej formy s voľným dnom alebo 26 cm koláčovej formy s voľným dnom, prsty rozotrite a pritlačte po stranách.
  5. Zakryte potravinárskou fóliou a chlaďte aspoň hodinu až 24 hodín.
  6. Zmiešajte 50 g masla s 2 lyžicami práškového cukru a šľahajte niekoľko minút, kým nebude zmes svetlá, nadýchaná a bledá a cukor ťažko rozoznateľný.
  7. Do zmesi zašľahajte krémový syr, potom pridajte mascarpone a všetky ingrediencie šľahajte, kým nebude zmes hladká a svetlá.
  8. Zmes rozotrite do vychladenej formy a nechajte zatuhnúť.
  9. Pomocou vidličky odstráňte červené ríbezle zo stopky a navŕšte ho cez náplň.
  10. Bohato poprášte práškovým cukrom.
  11. Podávajte.
Kus cheesecaku ozdobený ríbezľami, servírovaný na tanieriku s vidličkou.
www.saga.co.uk

Máte svoj overený recept na cheesecake alebo sa radi inšpirujete? Ak ste ho ešte nikdy nepiekli, určite si prečítajte, ako na to. Vyzerá síce jednoducho, ale zdanie klame.
Poradíme vám, ako urobiť náramný cheesecake v pečenom aj nepečenom variante.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.