Cheesecake s creme brulee krustou

Cheesecake s creme brulee krustou

Vylepšite si krémový cheesecake v štýle smotanového dezertu s karamelizovanou krustou. Nie je nič lepšie, než keď do neho zabodnete svoju dezertnú vidličku a budete počuť jemné chrumknutie lahodnej krusty, ktorú si jednoducho vyrobíte plynovým horákom aj u vás doma, nie je to žiadna veda. Vyberte si sušienky podľa svojej vlastnej chuti, napríklad aj čokoládové a dodajte tomuto lahodnému koláču zase o niečo lepšiu chuť.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. Sprej na pečenie
  2. Balíček sušienok (jemne rozdrvených)
  3. 200 g masla (rozpusteného)
  4. 125 g cukru kryštál
  5. Štipka soli

Na náplň

  1. 230 g smotanového
  2. 250 g cukru kryštál
  3. 3 vajcia
  4. 2 žĺtky
  5. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  6. 125 g kyslej smotany
  7. 2 lyžice hladkej múky
  8. Štipka soli

Na kruste

  1. 150 g cukru kryštál
  2. Maliny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
  2. Tortovú formu si vystriekame sprejom na varenie
  3. Vo veľkej mise zmiešame rozdrvené sušienky, maslo, cukor a soľ
  4. Sušienkový základ vtlačíme na dno pripravenej formy a vytvoríme korpus aj po stranách formy
  5. Na prípravu náplne si vo veľkej mise, pomocou ručného mixéra ušľaháme smotanový syr s cukrom
  6. Mixujeme, kým sa nezbavíme všetkých hrudiek
  7. Pridáme vajcia a žĺtky, potom vmiešame vanilkový extrakt a kyslú smotanu
  8. Pridáme múku a soľ a pokračujeme v šľahaní, kým sa všetko nespojí do hladkej a krémovej konzistencie
  9. Náplň nalejeme na sušienkový korpus
  10. Dno formy zabalíme do alobalu a vložíme ju do veľkého pekáča
  11. Prilejeme vriacu vodu, aby dosahovala do polovice výšky pekáča
  12. Cheesecake vložíme do rúry a pečieme približne 1 hodinu 30 minút
  13. Rúru vypneme a dvierka rúry necháme otvorené
  14. Cheesecake takto necháme chladnúť asi hodinu
  15. Potom odstránime alobal z formy a cheesecake preložíme chladničky aspoň na 5 hodín najlepšie cez noc
  16. Keď budeme pripravení koláč podávať, posypeme jeho povrch tenkou vrstvou cukru kryštál a opatrne, pomocou ručného plynového horáka, cukor karamelizujeme
  17. Podávame s čerstvými alebo horúcimi malinami

Smotana je skvelým pomocníkom a surovinou v kuchyni. Dá sa s ňou vytvoriť naozaj všetko a môžeme ju použiť ako sladké tak slané recepty. Použite ju v slaných receptoch na gratinované pokrmy ako je zapekané brokolica s vašim obľúbeným syrom alebo si ju vychutnajte našľahanú v sladkých dezertoch s pudingom .

Lahodný nadýchaný cheesecake s tenkým sušenkovým korpusom a chrumkavou krustou.
Zdroj: willcookforsmiles.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.