Tento jahodový cheesecake je plný toľkých lahodných chutí! Náplň je ochutená kokosom a celá torta je doplnená množstvom čerstvých jahôd. Mňam!
Čo budete potrebovať
Na korpus:
- 2 lyžice masla, rozpusteného
- 3/4 šálky rozdrobených BeBe sušienok
- 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
- 1/4 šálky kryštálového cukru
Na náplň:
- 3x 230 g smotanového syra Philadelphia izbovej teploty
- 1 šálka kryštálového cukru
- 1/4 šálky masla izbovej teploty
- 3 lyžice kukuričného škrobu
- 4 veľké vajcia
- 1 šálka kokosového krému, sladeného
- 1/4 šálky kokosového rumu (napríklad Malibu)
- 1 a ½ lyžičky kokosového extraktu
Na ozdobu:
- 1/4 šálky jahodového džemu
- 2 lyžice vody
- 1,5 kg jahôd zbavených stopiek a nakrájaných na plátky
- strúhaný kokos (voliteľne)
Postup
- Predhrejte rúru na 160°C.
- Strúhaný kokos rozotrite na plech v tenkej vrstve a upečte v predhriatej rúre.
- Je to rýchle, nezaberie to viac ako 5 až 10 minút.
- Po pár minútach kokos zamiešajte, aby sa všetko rovnomerne opeklo.
- Pozorne kokos sledujte, aby sa vám nespálil.
- Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Potrite tortovú formu s odnímateľnými bokmi a pružinovým zámkom s priemerom 23 cm 1 lyžicou rozpusteného masla.
- Zmiešajte drvené sušienky, opečený kokos, cukor a zvyšné maslo v strednej miske.
- Zmes natlačte na dno pripravenej formy.
- Pečte, kým okraje ľahko nezhnednú, asi 10 minút.
- Nechajte vychladnúť.
- Znížte teplotu rúry na 150 °C.
- Vo veľkej mise zmiešajte pomocou elektrického mixéra smotanový syr, maslo, cukor a kukuričný škrob.
- Po 1 zašľahajte vajcia.
- Potom zašľahajte kokosový krém, rum a kokosový extrakt.
- Zmes nalejte na upečený korpus.
- Pripravte si 2 vrstvy extra hrubého alobalu.
- Položte formu na alobal a dajte ju do veľkej zapekacej misy.
- Sklopte strany alobalu hore, aby ste vytvorili „misku“.
- Do pekáča nalejte toľko vody, aby dosahovala cca 2,5 cm na výšku (uistite sa, že je forma chránená alobalom).
- Celý pekáč zakryte alobalom.
- Cheesecake pečte v pekáči 1 hodinu.
- Odstráňte alobal.
- Pečte, kým nebude cheesecake svetlo hnedý a nafúknutý, asi 40 minút.
- Umiestnite formu na vychladnutý sporák a chlaďte vo vodnom kúpeli po dobu 2 hodín.
- Potom vyberte z vody a jemne odstráňte boky formy.
- Cheesecake chlaďte 3 hodiny.
- V malom kastróliku sparte džem s 2 lyžicami vody.
- Vršok cheesecaku potrite teplým džemom.
- Džem úplne zakryte jahodami.
- Tie potom potrite zvyšným džemom.
- Voliteľne môžete boky cheesecaku olemovať kokosom.
- Dajte chladiť, kým nebudete pripravení podávať.