Cheesecake s jahodami a kokosom

Cheesecake s jahodami a kokosom

Tento jahodový cheesecake je plný toľkých lahodných chutí! Náplň je ochutená kokosom a celá torta je doplnená množstvom čerstvých jahôd. Mňam!

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 2 lyžice masla, rozpusteného
  • 3/4 šálky rozdrobených BeBe sušienok
  • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1/4 šálky kryštálového cukru

Na náplň:

  • 3x 230 g smotanového syra Philadelphia izbovej teploty
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1/4 šálky masla izbovej teploty
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 4 veľké vajcia
  • 1 šálka kokosového krému, sladeného
  • 1/4 šálky kokosového rumu (napríklad Malibu)
  • 1 a ½ lyžičky kokosového extraktu

Na ozdobu:

  • 1/4 šálky jahodového džemu
  • 2 lyžice vody
  • 1,5 kg jahôd zbavených stopiek a nakrájaných na plátky
  • strúhaný kokos (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 160°C.
  • Strúhaný kokos rozotrite na plech v tenkej vrstve a upečte v predhriatej rúre.
  • Je to rýchle, nezaberie to viac ako 5 až 10 minút.
  • Po pár minútach kokos zamiešajte, aby sa všetko rovnomerne opeklo.
  • Pozorne kokos sledujte, aby sa vám nespálil.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Potrite tortovú formu s odnímateľnými bokmi a pružinovým zámkom s priemerom 23 cm 1 lyžicou rozpusteného masla.
  • Zmiešajte drvené sušienky, opečený kokos, cukor a zvyšné maslo v strednej miske.
  • Zmes natlačte na dno pripravenej formy.
  • Pečte, kým okraje ľahko nezhnednú, asi 10 minút.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Znížte teplotu rúry na 150 °C.
  • Vo veľkej mise zmiešajte pomocou elektrického mixéra smotanový syr, maslo, cukor a kukuričný škrob.
  • Po 1 zašľahajte vajcia.
  • Potom zašľahajte kokosový krém, rum a kokosový extrakt.
  • Zmes nalejte na upečený korpus.
  • Pripravte si 2 vrstvy extra hrubého alobalu.
  • Položte formu na alobal a dajte ju do veľkej zapekacej misy.
  • Sklopte strany alobalu hore, aby ste vytvorili „misku“.
  • Do pekáča nalejte toľko vody, aby dosahovala cca 2,5 cm na výšku (uistite sa, že je forma chránená alobalom).
  • Celý pekáč zakryte alobalom.
  • Cheesecake pečte v pekáči 1 hodinu.
  • Odstráňte alobal.
  • Pečte, kým nebude cheesecake svetlo hnedý a nafúknutý, asi 40 minút.
  • Umiestnite formu na vychladnutý sporák a chlaďte vo vodnom kúpeli po dobu 2 hodín.
  • Potom vyberte z vody a jemne odstráňte boky formy.
  • Cheesecake chlaďte 3 hodiny.
  • V malom kastróliku sparte džem s 2 lyžicami vody.
  • Vršok cheesecaku potrite teplým džemom.
  • Džem úplne zakryte jahodami.
  • Tie potom potrite zvyšným džemom.
  • Voliteľne môžete boky cheesecaku olemovať kokosom.
  • Dajte chladiť, kým nebudete pripravení podávať.
Torta s jahodami a kokosom na tanieri.
www.recipegirl.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.