Cheesecake s ricottou a citrónom s levanduľovo-čokoládovou polevou

Cheesecake s ricottou a citrónom s levanduľovo-čokoládovou polevou

Pridaním ricotty do klasického cheesecaku získate oveľa ľahší múčnik, než na ktorý ste zvyknutý. Navyše vďaka nej skvele vynikne chuť medu, tymianu a citrónu. Luxusná poleva z kvetov levandule a čokolády cheesecake skvele dopĺňa!

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 230 g rozdrvených zázvorových sušienok
  • 6 lyžíc rozpusteného masla
  • 1/3 šálky cukru
  • štipka soli

Na náplň:

  • 425 g ricotty
  • 450 g syra Philadelphia, izbové teploty
  • 4 veľké vajcia
  • 1/3 šálky medu
  • 2 lyžice nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 lyžičky citrónovej kôry

Na polevu:

  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 2 lyžice cukru
  • 1 a 1/2 lyžičky kvetov levandule
  • 110 g čokolády 60 – 70 %
  • 2 lyžice masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Vyložte dno a boky tortovej formy s pružinou s priemerom 23 cm 2 vrstvami hrubého alobalu.
  • V mise zmiešajte ingrediencie na korpus a rukami pevne vtlačte zmes na dno formy.
  • Nechajte 1/2 hodiny chladiť a potom korpus predpečte asi 15 minút v predhriatej rúre, aby bol krásne chrumkavý.
  • Nechajte vychladnúť.
  • V malom hrnci zmiešajte med a tymián, priveďte na miernom plameni do varu a varte 10 minút.
  • Nalejte zmes cez jemné sitko do misky.
  • Ricottu rozmixujte v kuchynskom robote do hladka.
  • Pridajte Philadelphiu a cukor a premiešajte.
  • Premiešajte syrovú zmes s tymiánovým medom a citrónovou kôrou.
  • Pri bežiacom procesore pridávajte vajcia jedno po druhom a mixujte, kým sa úplne nezapracujú.
  • Nalejte syrovú zmes na vychladnutý korpus vo forme.
  • Dajte tortovú formu do väčšieho pekáča a nalejte do pekáča toľko horúcej vody, aby siahala do polovice stien tortovej formy.
  • Pečte, kým cheesecake nezezlátne, asi 1 hodinu.
  • Vyberte formu z vodného kúpeľa, odoberte alobal a umiestnite cheesecake na mriežku, aby vychladol.
  • Akonáhle bude mať cheesecake izbovú teplotu, dajte ho do chladu, kým nevychladne, minimálne na 6 hodín, ale ideálne cez noc.
  • Smotanu, cukor a kvety levandule zahrejte v hrnci.
  • Udržujte nízku teplotu, nechajte 5 minút variť a potom sceďte cez jemné sitko do misky.
  • Nalejte precedenú zmes späť do hrnca a povarte.
  • Stiahnite z ohňa a pridajte nasekanú čokoládu.
  • Nechajte pár minút odležať, aby sa rozpustila, a potom rozmixujte na konzistenciu omáčky.
  • Pridajte maslo a miešajte, aby sa rozpustilo.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Vychladnutý cheesecake vyberte z formy a podávajte ho nakrájaný s čerstvým ovocím a čokoládovou polevou.
Kus cheesecaku z ricotty s čokoládovou polevou a jahodami na tanieriku.
www.ouichefnetwork.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie výborné recepty na cheesecake v 6 rôznych variantoch. Pochutnáte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.