Cheesecake z čučoriedok a mascarpone

Cheesecake z čučoriedok a mascarpone

Vychutnajte si krémovú náplň tohto jedinečného čučoriedkového cheesecaku. V čom je kúzlo tohto receptu? Je to ten lahodný taliansky syr, ktorý máme všetci radi.

Čo budeme potrebovať

  • 50 g masla (rozpusteného)
  • 200 g sušienok (drvených)
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 400 g syra mascarpone
  • 350 g smotanového syra
  • 125 g práškového cukru
  • 2 lyžice kukuričnej múky (kukuričný škrob)
  • 3 veľké vajcia
  • kôra z jedného malého pomaranča
  • 300 g čerstvých čučoriedok

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 .
  • Formu vymažte maslom.
  • Rozpustené maslo zmiešajte so sušienkovou posýpkou a dobre premiešajte. Vtlačte na dno pripravenej formy.
  • Počas prípravy náplne dajte do chladničky vychladiť.
  • Vo veľkej mise vyšľahajte vanilku, oba syry, cukor, kukuričnú múku, vajcia a pomarančovú kôru.
  • Pridajte 3/4 množstvo čučoriedok.
  • Zmes preložte do vychladenej krusty.
  • Navrch rozsypte zvyšné čučoriedky a trochu ich zatlačte dole do náplne.
  • Pečte 45 minút až hodinu, kým nezozlátne a takmer nestuhne. Uprostred by sa mal ešte trochu chvieť.
  • Vypnite rúru a otvorte dvierka rúry. Pred vybratím z formy nechajte v rúre úplne vychladnúť.
  • Zakryte a nechajte niekoľko hodín alebo cez noc v chladničke.

Čo môže byť lepšie ako osviežujúci čučoriedkový cheesecake s kávou podľa vlastného výberu? Tento luxus si môžete dopriať s najlepšími kapsulovými kávovarmi . Aký si vybrať? To sa dočítate v našej recenzii.

Lahodný tvarohový koláč s čučoriedkami.
Zdroj: oliveandmango.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.