Vychutnajte si krémovú náplň tohto jedinečného čučoriedkového cheesecaku. V čom je kúzlo tohto receptu? Je to ten lahodný taliansky syr, ktorý máme všetci radi.
Čo budeme potrebovať
- 50 g masla (rozpusteného)
- 200 g sušienok (drvených)
- 1 lyžička vanilkovej pasty
- 400 g syra mascarpone
- 350 g smotanového syra
- 125 g práškového cukru
- 2 lyžice kukuričnej múky (kukuričný škrob)
- 3 veľké vajcia
- kôra z jedného malého pomaranča
- 300 g čerstvých čučoriedok
Postup
- Predhrejte rúru na 180 .
- Formu vymažte maslom.
- Rozpustené maslo zmiešajte so sušienkovou posýpkou a dobre premiešajte. Vtlačte na dno pripravenej formy.
- Počas prípravy náplne dajte do chladničky vychladiť.
- Vo veľkej mise vyšľahajte vanilku, oba syry, cukor, kukuričnú múku, vajcia a pomarančovú kôru.
- Pridajte 3/4 množstvo čučoriedok.
- Zmes preložte do vychladenej krusty.
- Navrch rozsypte zvyšné čučoriedky a trochu ich zatlačte dole do náplne.
- Pečte 45 minút až hodinu, kým nezozlátne a takmer nestuhne. Uprostred by sa mal ešte trochu chvieť.
- Vypnite rúru a otvorte dvierka rúry. Pred vybratím z formy nechajte v rúre úplne vychladnúť.
- Zakryte a nechajte niekoľko hodín alebo cez noc v chladničke.
Čo môže byť lepšie ako osviežujúci čučoriedkový cheesecake s kávou podľa vlastného výberu? Tento luxus si môžete dopriať s najlepšími kapsulovými kávovarmi . Aký si vybrať? To sa dočítate v našej recenzii.