Chilli-cesnakové cestoviny s ostriežom

Chilli-cesnakové cestoviny s ostriežom

Morský ostriež rozhodne patrí medzi jeden z najobľúbenejších rýb vôbec. Kožtička by mala byť chrumkavá, aby kontrastovala s mäkkým rybím mäsom. Tento pokrm si drží svoju jednoduchosť vďaka klasickým ingredienciám ako je cesnak a chilli. V tomto jedle je celkom dosť olivového oleja, ale pretože tam nie je žiadna omáčka, nechá vyniknúť zeleninu a cestoviny, okolo ktorých sa krásne obalia a dobre dopĺňa chilli aj cesnak. Ide o veľmi jednoduché a extrémne rýchle jedlo, ktoré chutí fantasticky!

Čo budeme potrebovať

  • 2 filety z ostrieža
  • 2 červené čili papričky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Štipka chilli korenia (voliteľne)
  • 2 veľké hrsti ľubovoľnej zeleniny (napr. brokolica, kel, rukola – alebo použite zmes)
  • 2 jarné cibuľky
  • 100 g špaget
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Korenie

Postup

  • Špagety uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode
  • Červené čili papričky a tri strúčiky cesnaku nakrájame na tenké plátky
  • Zeleninu nakrájame na malé kúsky
  • Veľkú panvicu si rozpálime na vysokú teplotu
  • Pridáme asi 4 lyžice olivového oleja a necháme ich zahriať
  • Cestoviny scedíme, ale necháme si asi pol šálky vody z cestovín
  • Aby sa cestoviny nezlepili, premiešame ich s kvapkou olivového oleja
  • Do panvice pridáme nakrájané chilli papričky, polovicu cesnaku a chilli korenie
  • Dusíme asi 1 minútu, kým cesnak nezačne získavať zlatohnedú farbu
  • Pridáme do panvice zeleninu a za stáleho miešania na vysokú teplotu vyprážame asi 2 minúty, kým nezvädne
  • Pridáme scedené cestoviny a niekoľko polievkových lyžíc cestovinovej vody a premiešame
  • Na rybu si zahrejeme veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu
  • Rybu osolíme, okoreníme a kožu pokvapkáme trochou olivového oleja
  • Keď je panvica rozpálená pridáme rybu kožou dole
  • Mäso na panvici pritlačíme (inak sa ryba stočí a nebudete mať chrumkavú kožu) po dobu asi 10 sekúnd, potom ju môžeme pustiť
  • Ostrieža necháme smažiť asi 2 a pol minúty
  • Filety otočíme a opekáme mäso len asi 30 sekúnd
  • Vyberieme rybu z panvice a necháme ju odpočívať, zatiaľ čo budeme smažiť cesnakové lupienky
  • Do panvice z ryby pridáme ďalšiu lyžicu olivového oleja a zvýšime teplotu
  • Zvyšné strúčiky cesnaku orestujeme na oleji
  • Akonáhle získajú sýtu zlatú farbu, odstránime ich dierovanou lyžicou a necháme odkvapkať na kuchynskej papierovej utierke
  • Cestoviny dáme do veľkých misiek a navrch dáme filety z opečeného morského ostrieža a potom ich posypeme cesnakovými lupienkami
Cestoviny s bielou rybou a chilli práškom a opečeným cesnakom.
Zdroj: lifeasastrawberry.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.