Chimichurri marináda

Chimichurri marináda

Táto studená omáčka sa vyrába zo zmesi čerstvej mletej petržlenovej vňate, cesnaku, červeného vínneho octu, oregana a olivového oleja. Pochádza z Uruguaja a Argentíny a je možné ju pripraviť iba za 5 minút.

Ingrediencie:

  • 1/2 hrnčeka nasekanej petržlenovej vňate
  • 4 nakrájané strúčiky cesnaku
  • 1 nakrájaná šalotka
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 malá na kocky nakrájaná červená chilli paprička so semienkami
  • 3 polievkové lyžice červeného vínneho octu
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia (je možné použiť aj korenie štyroch farieb)
  • 2/3 hrnčeka kvalitného extra panenského olivového oleja

Postup:

  • Do misy kuchynského robota pridáme nasekanú petržlen, cesnak, šalotku, oregano, červené chilli, červený vínny ocot, soľ a korenie.
  • Mixujeme na nízku rýchlosť, aby sa suroviny len premiešali, ale nevznikla z nich hustá pasta.
  • Zmes preložíme do malej misky a zalejeme ju extra panenským olivovým olejom.
  • Jemne premiešame, aby sa spojili.
  • Nechajte odstáť po dobu 15 minút, aby sa chute premiešali.
  • Podávame ku grilovanému či pečenému mäsu, zelenine alebo použijeme ako marinádu.
Lahodná omáčka s bylinkami, vínnym octom a extra panenským olivovým olejom.
Zdroj: https://theforkedspoon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.