Chipotle kuracie stehná z udiarne

Chipotle kuracie stehná z udiarne

Tieto údené kuracie stehná majú nízky obsah sacharidov, ľahko sa pripravujú a chutia úplne úžasne! Sú dokonale krehké a šťavnaté a majú luxusnú chrumkavú kožičku. Tomu sa nedá odolať!

Čo budete potrebovať

  • 12 horných kuracích stehien
  • ½ šálky olivového oleja
  • šťava a kôra z 1 veľkého citróna
  • ¼ šálky pomarančovej šťavy
  • 6 strúčikov cesnaku, rozotrených
  • 1 lyžica sušeného alebo čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžica morskej soli
  • 2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžička chipotle (alebo údené papriky)
  • 1 lyžička kajenského korenia (voliteľne)

Postup

  • Do veľkej misy pridajte olej, citrónovú šťavu a kôru, pomarančovú šťavu, prelisovaný cesnak, rozmarín, morskú soľ, čierne korenie, chipotle a kajenské korenie a premiešajte, aby sa chute spojili.
  • Kuracie stehná, jedno po druhom, namáčajte do marinády a preložte ich do veľkého vrecka.
  • Nalejte zvyšnú marinádu do vrecka.
  • Vytlačte z vrecka vzduch, uzavrite a dajte aspoň na pár hodín do chladničky, aby sa kura marinovalo.
  • Predhrejte gril s udiarňou na 95 stupňov Celzia po dobu 15 minút.
  • Ochutené kuracie stehná položte priamo na rošt (kožou nahor) a 20 minút uďte.
  • Zostávajúcu marinádu si ponechajte na záverečné podlievanie.
  • Potom zvýšte teplotu na 190 stupňov Celzia a uďte kura ďalších 30 minút.
  • Nakoniec zvýšte teplotu na 200 stupňov.
  • Kuraciu kožu potrite zvyšnou marinádou a otočte stehná kožou dole.
  • Uďte 5 minút, alebo pokiaľ nie je koža chrumkavá a vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 74 -82 stupňov Celzia.
  • Nechajte si chutiť!
Korenené vyúdené kuracie stehná na tácke.
www.hildaskitchenblog.com

Možno oceníte aj naše recenzie elektrických kontaktných grilov . Aký v našej recenzii vyhral a prečo?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.