Chlebíček z červenej repy s polevou

Chlebíček z červenej repy s polevou

Tento chlebíček je krásne vláčny a chutný a perfektne sa dopĺňa s polevou z bielej čokolády a jogurtu. Úplná lahôdka!

Ingrediencie

Na chlebíček:

  • 115 g šťouchanej červenej repy, už uvarenej
  • 120 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 65 g rozpusteného masla
  • 125 g kryštálového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 5 g prášku do pečiva

Na polevu:

  • 150 g bielej čokolády
  • 60 g jogurtu

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, cukor a mlieko.
  3. Pridajte roztlačenú varenú červenú repu.
  4. Pridajte rozpustené maslo a znova prešľahajte.
  5. Uistite sa, že maslo nie je príliš horúce.
  6. V inej mise zmiešajte suché prísady: múku a prášok do pečiva.
  7. Suché ingrediencie dajte do misy so zvyškom ingrediencií a všetko prešľahajte.
  8. Dajte cesto do chlebíčkovej formy, ktorú ste si predtým vyložili papierom na pečenie.
  9. Pečte 45 minút.
  10. Vložte do buchty špáradlo alebo nôž, aby ste overili, že boli správne upečené.
  11. Medzitým si pripravte polevu.
  12. Rozpustite bielu čokoládu.
  13. Nechajte 5 minút odpočinúť pri izbovej teplote.
  14. V mise zmiešajte bielu čokoládu s jogurtom.
  15. Nechajte 30 minút vychladnúť.
  16. Keď vyberiete polevu z chladničky, mala by mať správnu konzistenciu: krémovú a hladkú, nie príliš tekutú.
  17. Natrite polevu na chlebíček.
  18. Chlebíček by mal mať izbovú teplotu.
  19. Dobrú chuť!
Repový chlebíček s polevou z jogurtu a bielej čokolády ozdobený malinami, servírovaný na drevenom lopári.
www.thehomemaderevolution.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.