Tento chlebíček je krásne vláčny a chutný a perfektne sa dopĺňa s polevou z bielej čokolády a jogurtu. Úplná lahôdka!
Ingrediencie
Na chlebíček:
- 115 g šťouchanej červenej repy, už uvarenej
- 120 ml mlieka
- 1 vajce
- 65 g rozpusteného masla
- 125 g kryštálového cukru
- 150 g hladkej múky
- 5 g prášku do pečiva
Na polevu:
- 150 g bielej čokolády
- 60 g jogurtu
Postup
- Rúru predhrejte na 180°C.
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia, cukor a mlieko.
- Pridajte roztlačenú varenú červenú repu.
- Pridajte rozpustené maslo a znova prešľahajte.
- Uistite sa, že maslo nie je príliš horúce.
- V inej mise zmiešajte suché prísady: múku a prášok do pečiva.
- Suché ingrediencie dajte do misy so zvyškom ingrediencií a všetko prešľahajte.
- Dajte cesto do chlebíčkovej formy, ktorú ste si predtým vyložili papierom na pečenie.
- Pečte 45 minút.
- Vložte do buchty špáradlo alebo nôž, aby ste overili, že boli správne upečené.
- Medzitým si pripravte polevu.
- Rozpustite bielu čokoládu.
- Nechajte 5 minút odpočinúť pri izbovej teplote.
- V mise zmiešajte bielu čokoládu s jogurtom.
- Nechajte 30 minút vychladnúť.
- Keď vyberiete polevu z chladničky, mala by mať správnu konzistenciu: krémovú a hladkú, nie príliš tekutú.
- Natrite polevu na chlebíček.
- Chlebíček by mal mať izbovú teplotu.
- Dobrú chuť!