Tento recept na Caesar šalát ako jednohubka alebo chlebíček je perfektným doplnkom na každú párty.
Čo budeme potrebovať
- 4 plátky slaniny
- 3 malé kuracie stehná bez kostí a kože
- 2 plátky chleba (zbavené kôrky, nakrájané na 24 štvorcov, každý 2,5 cm)
- 3 lyžice masla
- 4 listy rímskeho šalátu (nakrájané na 48 štvorcov, každý 2,5 cm)
- 1 žĺtok
- 10 ml citrónovej šťavy
- 1 malý strúčik cesnaku (nasekaný nadrobno)
- 125 ml rastlinného oleja
- 1 lyžica kapary (nakrájané)
- ½ lyžičky ančovičkovej pasty
- 3 lyžice čerstvo nastrúhaného parmezánu
Postup
- Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote opečte slaninu.
- V rovnakej panvici na stredne vysokú teplotu opekajte kurča na rozpálenom slaninovom tuku dovtedy, kým nebude prepečené.
- Dochuťte soľou a korením.
- Akonáhle sú kura a slanina vychladnuté, nakrájajte ich na 24 štvorcov.
- V rovnakej panvici opečte chlieb na masle asi 5 minút.
- V mise prešľahajte žĺtok, citrónovú šťavu a cesnak.
- Za stáleho šľahania pomaly pokvapkajte 1/3 oleja.
- Keď emulzia začne pripomínať majonézu, pridajte za stáleho šľahania zvyšný olej.
- Pridajte kapary, pastu a 2 lyžice parmezánu.
- Na pracovnú plochu položte 24 štvorcov chleba.
- Na každý dajte ½ lyžičky zálievky.
- Na každý chlieb navrstvíme kura, slaninu a dva štvorčeky hlávkového šalátu.
- Každý chlebíček prepichnite špajľou alebo špáradlom.
- Zakončite malým kopčekom dresingu cez hlávkový šalát a posypte zvyšným parmezánom.
Kuracie mäso si v tomto recepte môžete osmažiť na skvelej grilovacej panvici, ktorá je nepriľnavá a úplne spoľahlivá ! Ako t vieme? My sme na ne urobili recenziu!