Táto skvelá cesnačka vás nielen zasýti, ale aj príjemne zahreje v chladných dňoch.
Ingrediencie:
- 2 plátky starého chleba
- cesnaková pasta (8 strúčikov cesnaku roztlačených s 1 lyžičkou soli)
- 50 ml olivového oleja
- 1 l vývaru
- 1 ks bobkový list
- 3 vajcia
- soľ
- korenie
- vňať petržlenu (na ozdobu)
Postup:
- Rozpáľte olivový olej
- Na olivovom oleji opečte cesnakový pás. Dajte pozor aby ste ju nespálili, alebo zhorkne
- Než sa opečie cesnak, nakrájajte chleba na kocky
- Do opečené cesnakové pasty pridajte kocky chleba a premiešajte
- Zalejte vývarom
- Pridajte bobkový list, soľ a korenie
- Varte asi 10 minút
- Medzi tým si rozmiešajte vajcia a po 10tich minútach pridajte do polievky
- Vajcia nechajte asi minútu zavariť
Polievku servírujte posypanou petržlenovou vňaťou, alebo napríklad medvedím cesnakom.
Vyskúšajte tiež neodolateľnú polievku z medvedieho cesnaku .
Ku koncu varenia môžete do polievky prelisovať jeden strúčik cesnaku. Polievka tak získa silnejšiu cesnakovú chuť.