Chlebová cesnačka

Chlebová cesnačka

Táto skvelá cesnačka vás nielen zasýti, ale aj príjemne zahreje v chladných dňoch.

Ingrediencie:

  • 2 plátky starého chleba
  • cesnaková pasta (8 strúčikov cesnaku roztlačených s 1 lyžičkou soli)
  • 50 ml olivového oleja
  • 1 l vývaru
  • 1 ks bobkový list
  • 3 vajcia
  • soľ
  • korenie
  • vňať petržlenu (na ozdobu)

Postup:

  • Rozpáľte olivový olej
  • Na olivovom oleji opečte cesnakový pás. Dajte pozor aby ste ju nespálili, alebo zhorkne
  • Než sa opečie cesnak, nakrájajte chleba na kocky
  • Do opečené cesnakové pasty pridajte kocky chleba a premiešajte
  • Zalejte vývarom
  • Pridajte bobkový list, soľ a korenie
  • Varte asi 10 minút
  • Medzi tým si rozmiešajte vajcia a po 10tich minútach pridajte do polievky
  • Vajcia nechajte asi minútu zavariť

Polievku servírujte posypanou petržlenovou vňaťou, alebo napríklad medvedím cesnakom.

Vyskúšajte tiež neodolateľnú polievku z medvedieho cesnaku .

Ku koncu varenia môžete do polievky prelisovať jeden strúčik cesnaku. Polievka tak získa silnejšiu cesnakovú chuť.

Tanier s polievkou posypaný bylinkami.
Zdroj: simplyhappenings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.