Chlebová polievka s hubami

Chlebová polievka s hubami

Ak máte doma sušené huby môžete ich do polievky pridať. Huby polievke dodajú skvelú chuť.

Ingrediencie:

  • 6 plátkov starého chleba
  • 20 g sušených húb
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky chilli vločiek
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky sladkej papriky
  • 250 ml zeleninového vývaru alebo vody
  • 2 lyžice masla
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Postup:

  • Sušené huby namočte do vody a dajte bokom
  • Nakrájajte si cibuľu na kocky a prelisujte cesnak
  • Vo veľkom hrnci rozpáľte olivový olej na ktorom opečte cibuľu a cesnak.
  • Do hrnca ďalej nasypte chilli, oregano, sladkú papriku, soľ a korenie a opekajte kým sa korenie nerozvonia
  • Z húb vyžmýkajte prebytočnú vodu a ak sú veľké, pokrájajte ich na kúsky, dajte do hrnca a opekajte asi 5 minút
  • Po opečení húb pridajte špenát a zalejte zeleninovým vývarom
  • Polievku priveďte do varu a nechajte variť asi 15 minút, kým huby nezmäknú
  • Medzi tým čo sa varí základ na polievku si nakrájajte chleba na kúsky a opečte ho v inom hrnci na masle
  • Až bude chlieb opečený, zalejte ho pripravenou polievkou a nechajte ešte asi 5 minút prevariť

Pri servírovaní môžete použiť na ozdobu opečené čerstvé huby.

Chuť polievky môžete pozdvihnúť opečením chleba na slanine.

Polievka s hubami a chlebom v tanieri.
Zdroj: biancazapatka.com

Keď namiesto čerstvých paradajok použijete konzervované, môžete si polievku vychutnať počas celého roka.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.