Chlpaté hubové knedle

Chlpaté hubové knedle

Veľmi chutné a výdatné jedlo, ktoré môžete podávať buď samostatne alebo ako prílohu k akémukoľvek mäsu so šťavou.

Ingrediencie

  • 4 – 5 ks zemiaky strednej veľkosti
  • huby podľa chuti (hríb, kĺzok…)
  • polohrubá múka podľa potreby
  • 1 vajce
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • rasca drvená
  • bravčová masť
  • vňať petržlenová

Na omastenie:

  • maslo
  • olej

Postup

  1. Najskôr si udusíme očistené a nakrájané huby.
  2. Pražíme na bravčovej masti, kým sa nevydusí všetka voda.
  3. Trochu osolíme, okoreníme a poprášime drveným knižom.
  4. Necháme vychladnúť, zlejeme prebytočnú masť a posekáme nadrobno.
  5. Medzitým si môžeme chystať zemiaky.
  6. Očistíme, umyjeme a nastrúhame na jemno.
  7. Pridáme posekané huby, 1 vajíčko, soľ, korenie a petržlenovú vňať.
  8. Podľa potreby tiež pridáme polohrubú múku, aby nám vzniklo hustejšie cesto, z ktorého sa budú dať tvarovať knedle.
  9. A už len tvarujeme vlhkými rukami guličky a vkladáme do vriacej osolenej vody.
  10. Opatrne odlepíme od dna a necháme variť 10 – 12 minút.
  11. Keď vyplávajú, vyberieme a hneď omastíme maslom alebo olejom.
  12. Podávame ako samostatné jedlo napríklad so smotanovo-cibuľovým dipom, prípadne slaninkou, kyslou kapustou a podobne.
Šmýkačky s hubami servírované na tanieri so smotanovo-cibuľovým dipom a petržlenovou vňaťou.
www.varecha.pravda.sk

Omrknite aj naše recepty na halušky a pripravte pre seba i svojich blízkych tento populárny slovenský pokrm pre akúkoľvek príležitosť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.