Chlpaté knedle z cukety

Chlpaté knedle z cukety

Vyskúšajte zdravší variant ,,kĺzakov“ a to pripravovaný z cukety. Je to vynikajúce! Servírujte najlepšie s kapustou a pečeným bravčovým mäsom.

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 1 cuketa
  • 1 lyžica krupice
  • 2 rožky
  • 200 g hrubej múky
  • soľ podľa chuti
  • cesnak, cibuľa a masť na ozdobu

Postup

  1. Cuketu olúpeme, vydlabeme a nastrúhame na jemno.
  2. Vytlačíme z nej prebytočnú vodu, pridáme krupicu, vajcia a rožky nakrájané na kocky, osolíme a všetko premiešame.
  3. Z cesta tvoríme malé guličky, ktoré varíme v osolenej vode 15 – 20 minút.
  4. Hotové chlpáče servírujeme s na masti osmaženou cibuľkou a cesnakom, prípadne prirobte ešte kapustu a pečené bravčové mäso.
Cuketové kĺzaky s údeným mäsom a kapustou servírované na tanieri s vedľa položenou vidličkou.
www.coolinari.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.