Pripravte si tento základný recept na šmykľavky, ktorý potom môžete kombinovať so surovinami podľa vašej ľubovôle.
Ingrediencie
- 1 kg surových zemiakov
- 250 g polohrubej múky
- 1 vajce
- soľ
Postup
- Zemiaky olúpeme, nastrúhame na jemno a vytlačíme z nich tekutinu.
- Pridáme vajcia a múku a vymiešame cesto.
- Cesto by malo byť hustejšia konzistencia, tak aby sa z neho dali tvarovať halušky alebo knedličky.
- Knedle dáme variť do osolenej vriacej vody, vykrajujeme vopred namočenou lyžicou.
- Necháme prejsť varom a drevenou vareškou zľahka zamiešame, aby sa všetky knedle odlepili od dna
- V nezakrytom hrnci varíme asi dvanásť minút.
- Uvarené knedle opatrne vyberáme sitkom.
- Knedle môžeme podávať s duseným špenátom a bravčovým mäsom na rasci či s opečenou slaninou a vyprážanou cibuľkou.
Máme pre vás aj recepty na domáce knedle a to kysnuté aj nekysnuté. Ochutnajte ich všetky!