Chrenová omáčka s feferónkou

Chrenová omáčka s feferónkou

Táto lahodná paradajková omáčka s ostrým chrenom a pikantnými feferónkami skvele uspokojí aj skutočných fajnšmejkrov. Servírujte ideálne s mäsom či zeleninou.

Ingrediencie

  • 2 kg paradajok
  • 40 dkg nastrúhaného chrenu
  • 4 cibuľa
  • 4 feferónky
  • 40 dkg práškového cukru
  • 2 lyžice mletej škorice
  • 2 lyžičky mletých klinčekov
  • hrnček octu
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Chren nastrúhame, paradajky a cibuľu pokrájame, osolíme, premiešame a necháme cez noc v mise odležať.
  2. Potom pridáme ostatné prísady a na miernom ohni dusíme do vyvarenia vody a zhustnutia.
  3. Ešte horúce vlejeme do menších pohárov, zaviečkujeme, obrátime a necháme vychladnúť.
  4. Môžeme tiež krátko sterilizovať a to asi 15 minút pri 80 °C.
Paradajková zaváranina s chrenom v pohári s lyžicou s vedľa položenými paradajkami.
www.fabfood4all.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.