Táto lahodná paradajková omáčka s ostrým chrenom a pikantnými feferónkami skvele uspokojí aj skutočných fajnšmejkrov. Servírujte ideálne s mäsom či zeleninou.
Ingrediencie
- 2 kg paradajok
- 40 dkg nastrúhaného chrenu
- 4 cibuľa
- 4 feferónky
- 40 dkg práškového cukru
- 2 lyžice mletej škorice
- 2 lyžičky mletých klinčekov
- hrnček octu
- soľ podľa chuti
Postup
- Chren nastrúhame, paradajky a cibuľu pokrájame, osolíme, premiešame a necháme cez noc v mise odležať.
- Potom pridáme ostatné prísady a na miernom ohni dusíme do vyvarenia vody a zhustnutia.
- Ešte horúce vlejeme do menších pohárov, zaviečkujeme, obrátime a necháme vychladnúť.
- Môžeme tiež krátko sterilizovať a to asi 15 minút pri 80 °C.