Chrenová omáčka s údeným bravčovým jazykom

Chrenová omáčka s údeným bravčovým jazykom

Pokiaľ ste ešte nedali šancu údenému jazyku, je čas to zmeniť! Táto smotanová omáčka s chrenom sa s ním totiž skvele dopĺňa a dohromady vytvára úplnú delikatesu, o ktorú by bola škoda prísť.

Čo budete potrebovať

  • 40 g kryštálového cukru
  • 150 g masla
  • 100 g hladkej múky
  • 10 g celého čierneho korenia
  • 10 g bobkového listu
  • 30 ml hovädzieho bujónu
  • 250 g chrenu
  • 500 ml smotany na varenie
  • 1,5 kg údeného bravčového jazyka
  • 10 g nového korenia
  • voda podľa potreby

Postup

  • Údený jazyk varte spolu s bobkovým listom, novým korením a korením cca 90 minút.
  • Uvarený jazyk vložte do ľadovej vody a po schladení stiahnite kožu.
  • Vývar si nechajte bokom.
  • Jazyk uložte do tepla nad paru.
  • Z masla, hladkej múky a vývaru z uvareného jazyka (použite cca 1,5 litra) pripravte omáčku, pridajte hovädzí bujón, smotanu, nastrúhaný chren a cukor.
  • Omáčku nechajte chvíľu povariť a potom podávajte s jazykom nakrájaným na plátky.
  • Servírujte napríklad s knedličkami.
Údený jazyk so smotanovou omáčkou s chrenom.
www.foodcostkalkulacka.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.