Neuveriteľne jednoduchá a chutná omáčka z chrenu a smotany, podávaná s údeným mäsom a žemľovou knedľou. Klasika, ktorá neomrzí!
Čo budete potrebovať
- ½ šálky hladkej múky
- ½ šálky oleja
- ½ šálky mlieka
- ½ šálky smotany
- voda podľa potreby
- soľ podľa chuti
- 100 g chrenu v pohári
- 1 lyžica citrónu alebo octu na dochutenie
- údené mäso a žemľová knedľa na podávanie
Postup
- Začnite prípravou zápražky tak, že múku opražíte na oleji (alebo masle).
- Pridajte mlieko a smotanu.
- Potom pridajte soľ a jednu lyžicu citrónovej šťavy alebo octu.
- Podľa potreby pridávajte vodu.
- Pokračujte v miešaní a nechajte prejsť varom.
- Potom vypnite oheň a pridajte 100 g chrenu.
- Podávajte s údeným mäsom a žemľovou knedľou.
Máme pre vás aj ďalšie recepty na zdravé omáčky z chrenu , na ktorých si pochutná celá rodina!