Najlepšie recepty na polievky so špargľou v 6 variantoch. Inšpirujte sa!

Predtým bol dostupný iba pre bohatých, v posledných rokoch ale jeho obľuba a dostupnosť stúpa.

Obsahuje veľké množstvo vitamínov a vlákniny a jeho konzumácia má na ľudské telo veľmi pozitívny vplyv.

O čom je reč? O špargle!

Vyskúšajte naše recepty na špargľovú polievku a zaraďte ho do svojho jedálnička.

Biela alebo zelená špargľa?

Špargľa je trvalka, ktorej stonky je možné na jar žať. Podľa spôsobu pestovania sú buď biele, zelené alebo fialové. U nás sú bežne dostupné biele alebo zelené.

Zelená špargľa

Zelená špargľa je chuťovo výraznejšia, obsahuje väčšie množstvo vitamínu C a väčšinou nie je potrebné ju lúpať. Stačí odlomiť zdrevnatelé konce (ak je treba) a pre konzumáciu stačí uvariť v osolenej vriacej vode.

Biela špargľa

Biela špargľa je chuťovo jemnejšia, ale má tuhšie vlákna, je potrebné olúpať ju po celej ploche a varí sa dlhšie ako zelená špargľa.

Hľadáte ďalšiu inšpiráciu? Pozrite sa na aj tieto recepty so špargľou .

8 dôvodov prečo jesť špargľa

  • Je výborným zdrojom vitamínov A, B, C a E, vápnika, horčíka, fosforu, zinku a jódu.
  • Obsahuje kyselinu listovú a betakarotény
  • Upravuje hladinu cukru v krvi
  • Zabraňuje zadržiavaniu vody v tele
  • Odbúrava stres a zvyšuje schopnosť koncentrácie
  • Má pozitívny vplyv na fungovanie obličiek a močových ciest
  • Znižuje hladinu cholesterolu
  • Má afrodiziakálne účinky

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.