Chrumkavá cibuľová bageta

Chrumkavá cibuľová bageta

Cibuľu nemusíte použiť len na ozdobenie, možno ju samozrejme pridať aj do cesta!

Ingrediencie:

  • 2 čajové lyžičky sušeného droždia
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 1 šálka teplej vody
  • 2 PL olivového oleja
  • 1/4 čajovej lyžičky sušenej mletej cibule
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 2 čajové lyžičky cukru

Na potretie a ozdobenie

  • 1 cibuľa
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 vaječný žĺtok
  • 1 PL mlieka

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, droždie, cukor, cibuľový prášok a soľ.
  2. Pridajte vodu a olej.
  3. Zmes ručne či pomocou hnetača vypracujte do podoby hladkého cesta.
  4. V prípade potreby, ak sa cesto príliš lepí, pridajte viac múky.
  5. Vypracované cesto prekryte potravinovou fóliou a nechajte kysnúť na teplom mieste približne 90 minút.
  6. V medziobdobí priveďte do varu malé množstvo vody na panvici a následne v nej povarte do mäkka na kolieska nakrájanú cibuľu, približne 8 minút.
  7. Keď je cibuľa uvarená, vylejte prebytočnú vodu a cibuľu osoľte.
  8. Po vykysnutí z cesta vypracujte dve rovnako veľké bagety, ktoré následne nechajte ešte 10 minút kysnúť na plechu s papierom na pečenie.
  9. Následne každú bagetu šikmo niekoľkokrát narežte.
  10. V malej miske rozšľahajte žĺtok a mlieko. Touto zmesou potom potrite.
  11. Na povrch bagiet následne umiestnite kolieska povarenej cibule.
  12. Bagety vložte do rúry a pečte na 180 ° C dozlatista, v závislosti od veľkosti bagiet približne 25 minút.

Cibuľové bagety sa hodia ako skvelá príloha k najrôznejším typom šalátov či grilovanému mäsu.

Bagetky zapečené s cibuľovými kolieskami
zdroj: parents.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.