Tu máme ďalší tip na vyprážanú rybu s minimom oleja. Je krásne chrumkavá. Ako prílohu môžete zvoliť hranolky, ktoré si v teplovzdušnom hrnci pripravíte tiež.
Ingrediencie:
- 500 g tresky nakrájanej na prúžky
- soľ
- korenie
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 veľké vajcia
- strúhanka na obalenie
- korenie (zmiešať papriku, zázvor, štipku muškátového orieška, kajenské korenie mleté)
Na servírovanie:
- plátky citróna
Postup:
- Nachystajte si misky na trojobal.
- V jednej múku, v druhej rozmiešané vajcia av tretej strúhanku zmiešanú s korením.
- Rybu osoľte a okoreňte, obaľte v múke, vajíčku a nakoniec v zmesi strúhanky a korenia.
- Pečiete v teplovzdušnom hrnci pri teplote 200 °C 6 minút.
- Potom rybu otočte a dopečte ďalších 5 minút.