Chrumkavá vyprážaná ryba

Chrumkavá vyprážaná ryba

Tu máme ďalší tip na vyprážanú rybu s minimom oleja. Je krásne chrumkavá. Ako prílohu môžete zvoliť hranolky, ktoré si v teplovzdušnom hrnci pripravíte tiež.

Ingrediencie:

  • 500 g tresky nakrájanej na prúžky
  • soľ
  • korenie
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 veľké vajcia
  • strúhanka na obalenie
  • korenie (zmiešať papriku, zázvor, štipku muškátového orieška, kajenské korenie mleté)

Na servírovanie:

  • plátky citróna

Postup:

  • Nachystajte si misky na trojobal.
  • V jednej múku, v druhej rozmiešané vajcia av tretej strúhanku zmiešanú s korením.
  • Rybu osoľte a okoreňte, obaľte v múke, vajíčku a nakoniec v zmesi strúhanky a korenia.
  • Pečiete v teplovzdušnom hrnci pri teplote 200 °C 6 minút.
  • Potom rybu otočte a dopečte ďalších 5 minút.
ryba z teplovzdušnej fritézy
littlesunnykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.