Chrumkavé bravčové rolky so syrovou omáčkou

Chrumkavé bravčové rolky so syrovou omáčkou

Tieto rolky z bravčového mäsa sú chrumkavé, krémové, slané a bylinkové. Každá rolka je naplnená chutnými ingredienciami, ktoré ju robia úplne perfektné. Aby všetko bolo ešte dokonalejšie, je recept doplnený o syrovou omáčkou, ktorá pokrmu dodá krémovitosť.

Ingrediencie

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 3 kusy choriza, mletého
  • 12 kusov listov bazalky
  • 1/4 šálky masla, chladeného, nakrájaného na malé kocky
  • 1 veľké vajcia, rozšľahané
  • 1 šálka kukuričného škrobu
  • 1 šálka japonskej strúhanky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 šálky rastlinného oleja na vyprážanie
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 180 g strúhaného syra
  • 1 šálka mlieka

Postup

  1. Mleté bravčové mäso dochuťte soľou a korením.
  2. Rozdeľte zmes na 12 porcií a tvarujte do guličiek.
  3. Na polovicu kúska papiera na pečenie (15 cm x 20 cm) rozložte bravčovú guľu.
  4. Do jej stredu dajte list bazalky, 1 čajovú lyžičku choriza a malú kocku masla.
  5. Pomocou okraja papiera na pečenie pevne zrolujte bravčové mäso na druhý koniec, aby pripomínalo klát.
  6. Opakujte, kým takto nevytvoríte 12 kolíkov.
  7. Nechajte odpočinúť v chladničke najmenej 2 hodiny.
  8. Do jednej misky dajte rozšľahané vajcia.
  9. Na tanier dajte kukuričný škrob a na iný tanier japonskú strúhanku.
  10. Odstráňte bravčové rolky z papiera.
  11. Ponorte rolku do vajíčka, vložte do kukuričného škrobu a nakoniec obaľte japonskou strúhankou.
  12. Opakujte so zvyšnými bravčovými rolkami.
  13. Až budete pripravení vyprážať, zohrejte olej na hlbokej panvici na stredne vysokom plameni.
  14. Vymažte bravčové rolky do zlatista zo všetkých strán.
  15. Rolky dávajte z oleja na papierové obrúsky, aby ste odstránili prebytočný tuk.
  16. Syrovú omáčku si pripravíte nasledujúcim spôsobom.
  17. Zahrejte panvicu na strednú teplotu.
  18. Rozpustite maslo a pridajte múku.
  19. Miešajte, kým sa múka nespojí s maslom.
  20. Pridajte mlieko a syr.
  21. Miešajte, kým nie je zmes dobre premiešaná.
  22. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  23. Varte, kým zmes nie je hustá, ale stále trochu tekutá.
  24. Nalejte na bravčové rolky alebo podávajte bokom ako dip.
Vyprážané rolky plnené mäsom zaliate syrovou omáčkou.
www.yummy.ph

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.