Tieto rolky z bravčového mäsa sú chrumkavé, krémové, slané a bylinkové. Každá rolka je naplnená chutnými ingredienciami, ktoré ju robia úplne perfektné. Aby všetko bolo ešte dokonalejšie, je recept doplnený o syrovou omáčkou, ktorá pokrmu dodá krémovitosť.
Ingrediencie
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 3 kusy choriza, mletého
- 12 kusov listov bazalky
- 1/4 šálky masla, chladeného, nakrájaného na malé kocky
- 1 veľké vajcia, rozšľahané
- 1 šálka kukuričného škrobu
- 1 šálka japonskej strúhanky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 šálky rastlinného oleja na vyprážanie
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica hladkej múky
- 180 g strúhaného syra
- 1 šálka mlieka
Postup
- Mleté bravčové mäso dochuťte soľou a korením.
- Rozdeľte zmes na 12 porcií a tvarujte do guličiek.
- Na polovicu kúska papiera na pečenie (15 cm x 20 cm) rozložte bravčovú guľu.
- Do jej stredu dajte list bazalky, 1 čajovú lyžičku choriza a malú kocku masla.
- Pomocou okraja papiera na pečenie pevne zrolujte bravčové mäso na druhý koniec, aby pripomínalo klát.
- Opakujte, kým takto nevytvoríte 12 kolíkov.
- Nechajte odpočinúť v chladničke najmenej 2 hodiny.
- Do jednej misky dajte rozšľahané vajcia.
- Na tanier dajte kukuričný škrob a na iný tanier japonskú strúhanku.
- Odstráňte bravčové rolky z papiera.
- Ponorte rolku do vajíčka, vložte do kukuričného škrobu a nakoniec obaľte japonskou strúhankou.
- Opakujte so zvyšnými bravčovými rolkami.
- Až budete pripravení vyprážať, zohrejte olej na hlbokej panvici na stredne vysokom plameni.
- Vymažte bravčové rolky do zlatista zo všetkých strán.
- Rolky dávajte z oleja na papierové obrúsky, aby ste odstránili prebytočný tuk.
- Syrovú omáčku si pripravíte nasledujúcim spôsobom.
- Zahrejte panvicu na strednú teplotu.
- Rozpustite maslo a pridajte múku.
- Miešajte, kým sa múka nespojí s maslom.
- Pridajte mlieko a syr.
- Miešajte, kým nie je zmes dobre premiešaná.
- Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Varte, kým zmes nie je hustá, ale stále trochu tekutá.
- Nalejte na bravčové rolky alebo podávajte bokom ako dip.