Chrumkavé cuketové fašírky so syrom

Chrumkavé cuketové fašírky so syrom

Tieto vynikajúce cuketovo-syrové placky sú rýchly a jednoduchý recept pre celú rodinu. Perfektný spôsob, ako spotrebovať prebytok cukiet zo záhradky.

Ingrediencie

  • 4 šálky nakrájané cukety
  • 1 lyžička soli
  • 2/3 šálky hladkej múky
  • 2 veľké vajcia, rozšľahané
  • 1/3 šálky nakrájanej jarnej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/2 lyžičky sušenej cibule
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/2 šálky strúhaného syra Gouda
  • rastlinný olej
  • kyslá smotana
  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Dajte jednu šálku cukety do sitka a ten do drezu a posypte soľou.
  2. Navrstvite ďalšiu šálku cukety a posypete soľou.
  3. Opakujte, kým nie je všetka cuketa osolená.
  4. Nechajte 1-2 hodiny odležať.
  5. Pripravte si veľkú čistú misu, ktorú zatlačte do sitka.
  6. Vytlačte z cukiet čo najviac tekutiny.
  7. Urobte to niekoľkokrát za sebou, aby sa zbavili čo najviac tekutiny z cukiet.
  8. Preneste cuketu do veľkej misy.
  9. Pridajte múku, vajcia, jarnú cibuľku, cesnak, sušenú cibuľu, kajenské korenie a Goudu.
  10. Miešajte, kým sa zmes nespojí.
  11. Zahrejte 4-6 lyžíc rastlinného oleja vo veľkej panvici na strednom plameni.
  12. Akonáhle je olej horúci, pridajte na panvicu 1/4 šálky (asi ako malá palacinka) cuketovej zmesi.
  13. Vymažte 3 minúty: pritlačte zadnou časťou špachtle.
  14. Otočte a smažte ďalšie 3 minúty alebo do zlatohnedej farby.
  15. Vyberte placky z panvice a položte ich na papierové obrúsky.
  16. Podávajte teplé s kyslou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Cuketovo-syrové placky naukladané na sebe, servírované s kyslou smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.smalltownwoman.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami na polievky z cukety 8x inak. Ochutnajte naše špeciality plné živín!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.