Chrumkavé hranolky z tekvice hokkaido

Chrumkavé hranolky z tekvice hokkaido

Sú skvelé ako zdravá desiata alebo rýchla bezmästá večera. Doplňte ich o jogurtový dip s bylinkami alebo ostrý kečup a dokonalé jedlo je na svete.

INGREDIENCIA

  • 1 menšie tekvica hokkaido
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička kari korenia
  • ostrý kečup

POSTUP

  1. Rúru predhrejte na 200 °C.
  2. Tekvicu očistite, olúpte a zbavte dužiny so semienkami.
  3. Nakrájajte na hranolky so šírkou cca 1 cm.
  4. V mise zmiešajte olej s karí a hranolky v zmesi dôkladne obaľte.
  5. Hranolčeky rovnomerne rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 15 minút.
  6. Potom vyberte z rúry a jedzte za tepla namočené s pikantným kečupom alebo vašom obľúbenom dipe.
Tekvicové hranolky v kornútku a rozsypané okolo.
www.budget101.com

Chcete tiež netradičné recepty na nátierky z tekvice 6x inak? Vyskúšajte sladké aj slané varianty!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.