Sú skvelé ako zdravá desiata alebo rýchla bezmästá večera. Doplňte ich o jogurtový dip s bylinkami alebo ostrý kečup a dokonalé jedlo je na svete.
INGREDIENCIA
- 1 menšie tekvica hokkaido
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 lyžička kari korenia
- ostrý kečup
POSTUP
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Tekvicu očistite, olúpte a zbavte dužiny so semienkami.
- Nakrájajte na hranolky so šírkou cca 1 cm.
- V mise zmiešajte olej s karí a hranolky v zmesi dôkladne obaľte.
- Hranolčeky rovnomerne rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 15 minút.
- Potom vyberte z rúry a jedzte za tepla namočené s pikantným kečupom alebo vašom obľúbenom dipe.
Chcete tiež netradičné recepty na nátierky z tekvice 6x inak? Vyskúšajte sladké aj slané varianty!