Chrumkavé kaprie hranolky po Třeboňsku

Chrumkavé kaprie hranolky po Třeboňsku

Na začiatok sa zahrejeme jednoduchým receptom z kapra na obľúbený spôsob, ktorý je známy najmä na Třeboňsku.

INGREDIENCIA

  • jeden vykostený a nafiletovaný kapor (môže byť rovno aj filet)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 2 lyžičky soli

Na obalenie:

  • solamyl
  • hladké múka
  • mletá sladká paprika
  • sušený cesnak

POSTUP

  • Kapra si nakrájame na tenké priečne prúžky.
  • Marinádu si vymiešame z prelisovaných cesnakov, sójovej omáčky, medu, papriky, zázvoru a soli.
  • Do marinády kapra naložíme a necháme marinovať v chladničke ideálne cez noc.
  • Potom si hranolky obalíme v zmesi múky, solamylu, papriky a cesnaku.
  • Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
themedditerraneandish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.