Chrumkavé krídla pečené v rúre

Chrumkavé krídla pečené v rúre

Recept na kuracie krídla je tak jednoduchý na prípravu a nemusíte sa pritom trápiť s vyprážaním na rozpálenom oleji.

Ingrediencie

  • 1kg kuracích krídiel
  • 1/2 hrnčeka múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého korenia
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • Omáčka Frank’s Red Hot Wings (podľa chuti)
  • Maslo

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Očistite kuracie krídla a odstráňte prebytočnú kožu. Neodstraňujte však všetku, inak stratíte chrumkavosť.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku s práškom do pečiva a korením. Potom krídla v tejto zmesi obaľte a zotrepte prebytky.
  • Na pekáčiku alebo zapekacej mise vyloženej papierom na pečenie vyložte krídla a pečte 30-35 minút. Po 20 minútach krídla otočte.
  • Medzitým si pripravte omáčku. Na panvici zmiešajte asi pol hrnčeka omáčky Frank’s Red Hot Wings s kúskom masla. Omáčku zahrejte do bublania.
  • Potom, čo sa kuracie krídla upečú, nalejte na ne hotovú omáčku a zo všetkých strán ju natrite.
  • Podávajte s hranolkami alebo ryžou.
Pečené kuracie kúsky v rúre so zeleninou.
Zdroj: yellowblissroad.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.