Tofu recepty často nahrádzajú recepty mäsové, avšak tieto nugetky si obľúbia aj mäsožrúti. Vyskúšajte ich s pálivým dipom alebo sweet chilli omáčkou.
Čo budeme potrebovať
- 1 balenie tofu
- 75 g zeleninového vývaru
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 75 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 150 g strúhanky
- 2 lyžičky papriky
- 1/2 lyžičky cesnaku
- 1/2 lyžičky cibule
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Rúru predhrejte na 200 °C.
- Tofu nakrájajte na kocky a zľahka osušte papierovou utierkou.
- Zmiešajte vývar a sójovú omáčku a do zmesi vložte tofu tak, aby bolo obalené zo všetkých strán. Marinujte aspoň 10 minút.
- Marinované kocky tofu obaľujte postupne v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte cca 15 minút, potom obráťte a pečte ďalších 15 minút. Vyberte z rúry a podávajte so svojim obľúbeným dipom.
Neviete si rady s prípravou dipu? Vyskúšajte naše osvedčené recepty na dipy .
Chcete vyskúšať aj ďalšie vynikajúce nátierky? Pozrite sa na naše osvedčené recepty na syrové nátierky .