Chrumkavé praclíky nielen k pivu

Chrumkavé praclíky nielen k pivu

Slané praclíky chutia skvele k pivu aj ďalším pochutinám. Upečte si ich sami doma. Správne vytvarovanie je len otázkou cviku!

Ingrediencie:

  • 4 šálky múky
  • 1 a 1/2 šálky teplej vody
  • 2 čajové lyžičky suchého droždia
  • 1 PL cukru
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička soli
  • hrubozrnná soľ na posypanie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Plech vyložte papierom na pečenie.
  3. V miske s teplou vodou dôkladne rozpustite droždie.
  4. Následne pridajte cukor, soľ a opäť dôkladne miešajte, kým sa jednotlivé ingrediencie nerozpustia.
  5. K zmesi postupne pridávajte múku.
  6. Vareškou, rukami či pomocou hnetača vypracujte hladké nelepivé cesto. V prípade potreby pridajte viac múky.
  7. Nechajte cesto aspoň 40 minút kysnúť.
  8. Následne cesto z misy premiestnite na pomúčenú dosku, ešte chvíľku ho prehneťte a následne ho za pomoci noža rozdeľte na 6-8 rovnako veľkých kúskov. Závisí, aké veľké praclíky chcete mať.
  9. Z jednotlivých kúskov cesta vyvaľkajte valčeky, aspoň 40 centimetrov dlhé. Opäť záleží, akým veľkým praclíkom dávate prednosť.
  10. Následne z valčekov vytvarujte jednotlivé praclíky, položte ich na plech a nechajte ešte aspoň 10 minút kysnúť.
  11. Povrch praclíkov potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte hrubozrnnou soľou.
  12. Vložte do predhriatej rúry av závislosti od veľkosti a hrúbky praclíkov pečte približne 20-25 minút dozlatista.
Klasické praclíky sypané soľou
zdroj: sallysbakingaddiction.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.