Tieto úžasné závitky z baklažánu plnené mletým bravčovým mäsom sú perfektnou desiatou či ľahkým občerstvením, ktoré je vhodné na večierok. Zmizne z tanierov medzi prvými!
INGREDIENCIA
- ½ kg mletého bravčového mäsa
- 2 stredné jarné cibuľky, nakrájané
- 1 lyžica lisovaného cesnaku a zázvoru
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 veľký baklažán nakrájaný na tenké prúžky
- 1 šálka kukuričného škrobu
- 1/2 litra rastlinného oleja na vyprážanie
POSTUP
- Do misy pridajte mleté hovädzie mäso, cibuľu, zázvor, cesnak, sójovú omáčku, ustrícovú omáčku a korenie.
- Poriadne premiešajte.
- Pomocou škrabky nakrájajte baklažán na tenké prúžky a rozložte ich na rovnú plochu.
- Naberte asi 1 polievkovú lyžicu zmesi, položte ju na jeden koniec prúžku baklažánu a rozotrite zadnou stranou lyžice v tenkej vrstve až na druhý koniec.
- Uchopte jeden koniec prúžku baklažánu a zrolujte ho smerom k druhému.
- Začistite zmes na vonkajších okrajoch, aby rolka vyzerala dobre.
- Každý závitok vyvaľkajte v kukuričnom škrobe, straste prebytok a položte na tanier.
- Pridajte olej do panvice a zohrejte ho na 180 stupňov Celzia.
- Vložte závitky do rozpáleného oleja a smažte ich po dávkach, pokiaľ nebudú zlatohnedé.
- Občas ich otočte.
- Bude to trvať asi 4 minúty.
- Hotové závitky dajte bokom na mriežku.
- Podávajte s obľúbenou omáčkou!
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími skvelými receptami na jarné závitky a vytvorte si pri stole atmosféru Ázie!