Chrumkavé závitky z baklažánu

Chrumkavé závitky z baklažánu

Tieto úžasné závitky z baklažánu plnené mletým bravčovým mäsom sú perfektnou desiatou či ľahkým občerstvením, ktoré je vhodné na večierok. Zmizne z tanierov medzi prvými!

INGREDIENCIA

  • ½ kg mletého bravčového mäsa
  • 2 stredné jarné cibuľky, nakrájané
  • 1 lyžica lisovaného cesnaku a zázvoru
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 veľký baklažán nakrájaný na tenké prúžky
  • 1 šálka kukuričného škrobu
  • 1/2 litra rastlinného oleja na vyprážanie

POSTUP

  • Do misy pridajte mleté ​​hovädzie mäso, cibuľu, zázvor, cesnak, sójovú omáčku, ustrícovú omáčku a korenie.
  • Poriadne premiešajte.
  • Pomocou škrabky nakrájajte baklažán na tenké prúžky a rozložte ich na rovnú plochu.
  • Naberte asi 1 polievkovú lyžicu zmesi, položte ju na jeden koniec prúžku baklažánu a rozotrite zadnou stranou lyžice v tenkej vrstve až na druhý koniec.
  • Uchopte jeden koniec prúžku baklažánu a zrolujte ho smerom k druhému.
  • Začistite zmes na vonkajších okrajoch, aby rolka vyzerala dobre.
  • Každý závitok vyvaľkajte v kukuričnom škrobe, straste prebytok a položte na tanier.
  • Pridajte olej do panvice a zohrejte ho na 180 stupňov Celzia.
  • Vložte závitky do rozpáleného oleja a smažte ich po dávkach, pokiaľ nebudú zlatohnedé.
  • Občas ich otočte.
  • Bude to trvať asi 4 minúty.
  • Hotové závitky dajte bokom na mriežku.
  • Podávajte s obľúbenou omáčkou!
Závitky z baklažánu plnené mletým bravčovým mäsom servírované na tanieri a ozdobené čerstvou jarnou cibuľkou.
www.cooknshare.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími skvelými receptami na jarné závitky a vytvorte si pri stole atmosféru Ázie!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.