Chrumkavý chlieb so syrom a cibuľou

Chrumkavý chlieb so syrom a cibuľou

Tento cibuľový chlieb s chrumkavou syrovou kôrkou a mäkkým pikantným vnútrom je úplne podmanivý a vy už nikdy nebudete chcieť iný. Presvedčte sa sami!

INGREDIENCIA

Na vykysnutie:

  • 56,5 g kvásku
  • 170 g chlebovej múky
  • 110 g vody

Na cesto:

  • vykysnutá zmes z predchádzajúceho bodu
  • 227 gramov vlažnej vody
  • 110 g vlažného mlieka
  • 7 g sušeného droždia
  • 1 a 1/2 lyžičky medu
  • 567 g chlebovej múky
  • 2 lyžičky soli
  • 198 g nakrájanej sladkej cibule
  • 340 g strúhaného syra podľa vášho výberu

POSTUP

  1. Zmiešame ingrediencie na vykysnutie a necháme prikryté odležať, kým sa takmer nezdvojnásobí.
  2. Na vytvorenie cesta rozdrobíme vykysnutú zmes na kúsky a zmiešame s vodou, mliekom, sušeným droždím a medom.
  3. Pridáme múku a soľ a miesime hnetacím hákom na cesto 5 minút na miernom stupni.
  4. Necháme 5 minút odležať.
  5. Miesime na strednom stupni ešte päť minút.
  6. Pridáme cibuľu a miesime asi minútu na minimum.
  7. Cesto dáme do olejom vymastenej misy, prikryjeme a dáme do chladničky cez noc alebo až na 4 dni.
  8. V deň pečenia cesto vyberieme z chladničky a necháme asi 2 hodiny odležať.
  9. Cesto rozdelíme na polovicu na ľahko pomúčenom povrchu a jemne ho roztlačíme na dva obdĺžniky.
  10. Každú polovicu posypeme syrom a cesto zrolujeme.
  11. Uzavrieme šev a cesto vytvarujeme do tvaru alebo bagety.
  12. Bochníky položíme na plech vyložený papierom na pečenie, postriekame olejom a prikryjeme plastovým obalom.
  13. Necháme kysnúť asi 90 až 120 minút.
  14. Mali by byť nafúknuté.
  15. Kameň na pečenie (kameň na pizzu) umiestnime na stredný rošt rúry a predhrejeme rúru na 230 stupňov.
  16. Na spodný rošt položíme starý smaltovaný plech, do ktorého nalejeme šálku horúcej vody, chleby dáme na kameň, zatvoríme dvierka a znížime teplotu rúry na 218 stupňov Celzia.
  17. Pečieme 30 až 40 minút, kým nie sú bochníky zlatisto hnedé a vnútorná teplota nedosahuje 90 stupňov Celzia.
  18. Necháme asi hodinu chladnúť na mriežke.
  19. Užite si to!
Cibuľový chlieb s chrumkavou syrovou kôrkou.
www.karenskitchenstories.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.