Chrumkavý nugát z mandlí

Chrumkavý nugát z mandlí

Tento tvrdý turecký med je obľúbený najmä v južnom Taliansku a na Sicílii. Okrem mandlí sa dajú použiť aj ďalšie druhy orechov.

Ingrediencie

  • 400 g nelúpaných celých mandlí
  • 200 g medu
  • 125 g cukru
  • 1 pomaranč

Postup

  • Nastrúhajte pomarančovú kôru a dajte ju bokom.
  • Zvyšný pomaranč rozkrojte na polovicu a vyžmýkajte z nej šťavu.
  • Pomarančovú šťavu nalejte do hrnca, pridajte cukor a na miernom plameni rozpustite, nakoniec pridajte med.
  • Med dobre rozpustite a pridajte mandle a pomarančovú kôru.
  • Varte na miernom plameni za občasného miešania približne 15 až 20 minút.
  • Keď zmes mierne zhnedne a dá sa ľahko vybrať z hrnca, je hotová.
  • List papiera na pečenie potrite malým množstvom oleja a nalejte doň nugát.
  • Zmes vytvarujte do obdĺžnikového tvaru, povrch zarovnajte a prikryte prebytočnými časťami papiera na pečenie.
  • Nechajte úplne vychladnúť po dobu najmenej 3 hodín.
Kúsky tureckého medu s mandľami.
zdroj:lamiabuonaforchetta.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.