Božská kombinácia nadýchaného cesta obaleného v škoricovom cukre, to sú presne tieto recepty na churros!
Lepšie ochutnáte snáď len v Španielsku. Usmažte si ich alebo upečte v rúre a nechajte svoj domov prevoňať škoricovou arómou.
Postup je jednoduchý a vy si túto dobrotu môžete vychutnať za menej ako 20 minút! Najmä najmenší stravníci ju ocenia.
Naše recepty
Čo je churros?
Churros prvýkrát objavili (upiekli) španielski ovčiaci.
Ťažko pracujúci muži, ktorí väčšinu dní trávili prácou v kopcoch, chceli uspokojiť svoje chute po sladkej odmene po náročnom dni. Lenže vysoko v horách bolo ťažké zohnať čerstvé pečivo.
Vynaliezaví pastieri prišli s touto lahodnou sladkou desiatou, ktorú možno ľahko variť na panvici na otvorenom ohni, pretože im podmienky, v ktorých sa pohybovali, nedovoľovali inak.
Zaujímavý je pôvod názvu. Churros získali svoje meno od ovce Navajo-Churro, pochádzajúcej z druhu ovce vyskytujúcej sa na Pyrenejskom polostrove, ktorej rohy sa údajne podobajú tvaru tejto dobroty.
Bolo len otázkou času, kedy churros, vďaka kolonizácii, prekročí hranicu Španielska a stanú sa populárnymi v Južnej Amerike a ďalších hispánskych krajinách.
Vznikli tak duté churros o veľkosti jumbo a plnené všetkými druhmi lahodných náplní vrátane čokolády, ovocia a pudingu.