Bohatá nátierka, ktorá sa od ostatných receptov odlišuje niektorými netradičnými ingredienciami, ako sú sterilizované uhorky či worcestrová omáčka.
Ingrediencie:
- 200 g údené makrely
- 200 g smotanového syra typu Philadelphia
- 1/4 šálky majonézy
- 4 sterilizované uhorky
- 1 PL kaparov
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 čajové lyžičky chrenovej pasty alebo krému
- 2 čajová lyžičky worcestrovej omáčky
- pažítka
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Vyšľahajte dohladka smotanový syr s majonézou.
- Pridajte nakrájané uhorky, nasekanú pažítku, kapary, chren, citrónovú šťavu a worcestrovú omáčku.
- Dôkladne premiešajte.
- Údenú makrelu zbavte kostí a kože a kúsky mäsa postupne primiešajte do zmesi.
- Dochuťte pomocou korenia a soli.
Makrela nie je jediná ryba, že ktoré možno pripraviť chutné nátierky. Inšpirujte sa našimi nátierkami z tuniaka .