Chutná nátierka z údenej makrely s majonézou

Chutná nátierka z údenej makrely s majonézou

Bohatá nátierka, ktorá sa od ostatných receptov odlišuje niektorými netradičnými ingredienciami, ako sú sterilizované uhorky či worcestrová omáčka.

Ingrediencie:

  • 200 g údené makrely
  • 200 g smotanového syra typu Philadelphia
  • 1/4 šálky majonézy
  • 4 sterilizované uhorky
  • 1 PL kaparov
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 čajové lyžičky chrenovej pasty alebo krému
  • 2 čajová lyžičky worcestrovej omáčky
  • pažítka
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Vyšľahajte dohladka smotanový syr s majonézou.
  2. Pridajte nakrájané uhorky, nasekanú pažítku, kapary, chren, citrónovú šťavu a worcestrovú omáčku.
  3. Dôkladne premiešajte.
  4. Údenú makrelu zbavte kostí a kože a kúsky mäsa postupne primiešajte do zmesi.
  5. Dochuťte pomocou korenia a soli.
Jednohubky natreté nátierkou z makrely a ozdobené kaviárom.
zdroj: recipeswinners.com

Makrela nie je jediná ryba, že ktoré možno pripraviť chutné nátierky. Inšpirujte sa našimi nátierkami z tuniaka .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.